Ελληνικό Πολυμετοχικό Super Market Λαϊκής Βάσης


Ελληνικό Πολυμετοχικό Super Market Λαϊκής Βάσης,

η δική μας επιχείρηση για το δικό μας όφελος.

Τα δεδομένα

Εδώ και πολλά χρόνια οι πολυεθνικές εταιρείες εξάγουν το κέρδος των προϊόντων που διαθέτουν στην χώρα μας.
Μέχρι τώρα οι μεγάλες επιχειρήσεις είναι προσωποπαγείς και η επιτυχία, η εξέλιξη και τα κέρδη τους αφορούν και ωφελούν λίγα πρόσωπα, τους μετόχους και τις διοικήσεις τους. Συγκεντρώνουν νέα κεφάλαια και έτσι μπορούν να επεκτείνονται διαρκώς, δημιουργώντας συνθήκες μονοπωλιακές που συρρικνώνουν την επιχειρηματική δύναμη των πολλών και οδηγούν τις μικρές επιχειρήσεις και τους πολίτες σε οικονομική ασφυξία.

Η αλλαγή

Οι επιχειρήσεις όμως μπορούν και δημιουργούνται με πρωτοβουλία των πολλών, μπορούν να ανήκουν στους πολίτες και να εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους. Οι πολίτες έχουν τη δύναμη με οδηγό μια διαφορετική συλλογική φιλοσοφία και μέσο τη συνεργασία να δημιουργήσουν μεγάλες επιχειρήσεις.

Με μία πρωτοποριακή αλλά και απλή ιδέα, με μία αποτελεσματική συλλογική πρωτοβουλία δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για να διαμορφώσουμε ένα εναλλακτικό πλάνο διαχείρισης του επιχειρηματικού κέρδους των εταιρειών, με ξεκάθαρο γνώμονα το συμφέρον των πολιτών που αγοράζουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, το συμφέρον όλων μας και όχι των λίγων.

Έτσι, το επιχειρηματικό κέρδος μένει στην Ελλάδα και διανέμεται στους Πολίτες / Μετόχους των εταιρειών. Διανέμεται στου πολλούς!

Όλα αυτά τα χρόνια χωρίς συνειδητή πρόθεση και εναλλακτική επιλογή στηρίζουμε τις εταιρείες που ανήκουν σε άλλους και λίγους. Τώρα θα στηρίξουμε τις επιχειρήσεις που ανήκουν σε εμάς, τους πολλούς.

Μοιάζει σύνθετο, όμως είναι απλό και εφικτό.

Απλώς…….Δημιουργούμε την δική μας επιχείρηση και αγοράζουμε από αυτήν!

 

Η πράξη

Σχεδιάσαμε τη δημιουργία του Πρώτου Πολυμετοχικού super market Λαϊκής Βάσης με τη συμμετοχή 2000 μετόχων, κάθε ένας εκ των οποίων θα είναι κάτοχος αυστηρά 2 μετοχών αξίας 100 – 185€ η κάθε μία. (Η τιμή της μετοχής θα εξαρτηθεί από το τελικό Business plan που θα κατατεθεί. Δηλαδή αν ψηφιστεί να δημιουργήσουμε ένα S/M 1000 τ.μ. ή δύο μικρότερα κ.λ.π. )

Οι 2000 Μέτοχοι του super market, που είναι 2000 από τους πελάτες του, αποτελούν τη σίγουρη βάση της κερδοφορίας του.

Αν υποτεθεί ότι τα ψώνια στο S.M. πλησιάζουν τα 300€ μηνιαίως για κάθε σπίτι, αυτό μεταφράζεται σε 600.000,00€ μηνιαίο τζίρο και 7,2 εκ. € ετησίως για την επιχείρηση μόνο από τους μετόχους, χωρίς να υπολογιστεί το κέρδος από τους υπόλοιπους πελάτες.

Σκεφτείτε ότι στα 300,00 €, περίπου, που καταθέτουμε μηνιαίως για τις αγορές μας υπάρχει το επιχειρηματικό κέρδος, που δεν το αγγίζουμε καθόλου. Με την συμμετοχή μας στην εταιρεία το κέρδος αυτό μας επιστρέφεται!

Με αυτά τα δεδομένα, το άμεσο όφελος για κάθε μέτοχο / πελάτη είναι εξαιρετικά σημαντικό, καθώς υπολογίζεται να επιστραφεί το 30% της οικογενειακής ετήσιας δαπάνης στα super market με άμεση έκπτωση και ετήσιας εκκαθάρισης επί των δαπανών του κάθε Μετόχου.

Ενδεικτικά:

  • 300,00€ μηνιαία δαπάνη s/m Χ 12 μήνες = 3.600,00€ ετήσιο κόστος

  • 3.600,00€ – 30% έκπτωση = 1080,00€ ετήσια απόδοση

  • Η ετήσια απόδοση, σε σχέση με την αγορά της μετοχής, υπερβαίνει το 290%.

Αν κάποιος σκεφτεί ότι είναι λίγα τα 1.000 €, περίπου, τον χρόνο και ότι δεν αξίζει η προσπάθεια, αρκεί να υπολογίσει 1000,00€ Χ 2000 Μετόχους = 2 εκ. € ετησίως! Αυτά επιστρέφονται στην Ελληνική αγορά. Από μία μόνο εταιρεία. Από ένα μόνο S/M.

Εκτός από τα προφανή οφέλη για κάθε μέτοχο/πελάτη, η πρωτοβουλία αυτή εξασφαλίζει επιπλέον:

– ενίσχυση της εσωτερικής παραγωγής (παραγωγοί, αγροτικοί συνεταιρισμοί κ.α.)
– άμεση ενίσχυση της Ελληνικής οικονομίας (προώθηση Ελληνικών προϊόντων )
– άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας
– διατήρηση του ανακυκλώσιμου χρήματος στη χώρα μας
– αυτοδύναμη οικονομία χωρίς την συμμετοχή τραπεζικού δανεισμού

Πρέπει να γνωρίζουμε ότι 8-10 δις € ετησίως φεύγουν από την Ελλάδα μόνο από τις εισαγωγές τροφίμων. Αυτό μπορεί και πρέπει να αλλάξει.

ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ….Δημιουργούμε την δική μας επιχείρηση και αγοράζουμε από αυτήν!

ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ… TΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ SUPER MARKET !!

 

Η ΙΔΕΑ

Η ιδέα βασίζεται στην μεγάλη διασπορά των Μετόχων για την κάλυψη των ιδίων καταναλωτικών αναγκών και έπειτα όλης της αγοράς προωθώντας φυσικά τα ελληνικά προϊόντα.

Αγοράζοντας από το δικό σου super market δίνεις το προβάδισμα με εξασφαλισμένη κερδοφορία, έχοντας από την πρώτη μέρα 2000 πελάτες, εμάς!

Αν ο κάθε ένας από εμάς τους Μετόχους προσελκύσει 3 ακόμα πελάτες (συγγενείς, φίλοι) τότε οι πελάτες θα είναι πολύ εύκολα 8000 με μηνιαίο κατά προσέγγιση τζίρο 3 εκ €!

Το κέρδος που παράγεται, μοιράζεται μεταξύ της Εταιρείας και των Μετόχων και διανέμεται.

Αν για παράδειγμα η Εταιρεία έχει κατά προσέγγιση  ένα κέρδος 30% από τις αγορές των μετόχων, αυτό σημαίνει ότι οι Μέτοχοι θα παίρνουν άμεση επιστροφή το 15% σε μορφή κουπονιού για την επόμενη αγορά, ενώ το υπόλοιπο 15% θα εκκαθαρίζεται στο κλείσιμο του έτους.

Οι υπόλοιποι πελάτες, όσοι δηλαδή δεν είναι Μέτοχοι, θα απολαμβάνουν τις αγορές τους χωρίς το πιο πάνω προνόμιο.

Σημειώνεται ότι οι τιμές διάθεσης των προϊόντων στο ράφι, θα είναι συμπιεσμένες με χαμηλό κέρδος, όσο απαιτείται για την βιωσιμότητα της εταιρείας, προσελκύοντας καθημερινά νέους πελάτες.

Θα δημιουργηθεί παρατηρητήριο τιμών της αγοράς για τον άμεσο έλεγχο από τους καταναλωτές.

Με την συμπλήρωση 2000 μελών συστήνεται η εταιρεία και ανοίγει τραπεζικός λογαριασμός για την κατάθεση του μετοχικού κεφαλαίου.

Θα κατατεθεί business plan σε μεγάλο δικηγορικό γραφείο και στην τράπεζα, ενώ θα εκταμιεύονται ποσά μόνο για την υλοποίηση του business plan.

Πλήρη διαφάνεια και ενημέρωση όλων μας από κάθε κίνηση του λογιστηρίου και του τραπεζικού λογαριασμού με onsite και e-banking παρακολούθηση.

Η τιμή διάθεσης της μετοχής εεκτιμάται από 100 € – 185 €  και κάθε Μέτοχος πρέπει να έχει (2) δύο μετοχές.

Κάθε Μέτοχος έχει φυσικά έκπτωση σε κάθε αγορά από το Super Market, δικαίωμα ψήφου και ετησίου μερίσματος.

Δηλώστε συμμετοχή προκειμένου να ενημερωθείτε αναλυτικά. Μελετήσετε το business plan που εξηγεί πως σε 5 χρόνια ο τζίρος της εταιρείας θα υπερβεί τα 300 εκ € ετησίως.

 

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Ερώτ.: Κατ’ αρχήν ποιοί είστε πίσω από όλο αυτό?

Απάντ.: Την ιδέα σκέφτηκε ο Νίκος όπου σχεδίασε και το site, τα κείμενα επιμελήθηκε ο Μάκης, το επιχειρηματικό προσχέδιο εκπόνησε ο Τάσος, τα αρχεία των υποψηφίων μετόχων καταχώρισε η Μαρία και ο Άγγελος. Ένας αρχιτέκτονας, ένας διαφημιστής ένας οικονομολόγος και δύο ελεύθεροι επαγγελματίες. Μια μικρή ομάδα που κάθε μέρα μεγαλώνει.

Ερώτ.: Ποιές είναι οι προυποθέσεις για να γίνει κάποιος Μέτοχος στο πρώτο πολυμετοχικό super market λαϊκής βάσης?

Απάντ.: Να είναι Έλληνας και να αγοράσει δυό μετοχές.

Ερώτ.: Ποιά είναι η αξία της μετοχής?

Απάντ.: 100,00 €  έως  185,00 € ( Η τιμή της μετοχής θα εξαρτηθεί από το τελικό Business plan που θα κατατεθεί και θα ψηφιστεί από τους 2000 Μετόχους!)

Ερώτ.: Ποια είναι τα φυσικά πρόσωπα που θα αναλάβουν την διοίκηση της εταιρείας?

Απάντ.: Δεν είναι προδιαγεγραμμένο. Θα επιλεγούν από την συνέλευση των μετόχων. Θα γίνει αξιολόγηση βιογραφικών και οι ικανότεροι θα πάρουν το τιμόνι.

Ερώτ.: Το super market είναι μόνο για τους Μετόχους?

Απάντ.:  Όχι βέβαια! Μπορούν να ψωνίζουν όλοι! Το προνόμιο των Μετόχων είναι η έκπτωση και το δικαίωμα στο ετήσιο μέρισμα των μετοχών.

Ερώτ.: Ποια θα είναι η τοποθεσία εγκατάστασης του super market?

Απάντ.: Θα επιλεγεί κομβικό σημείο για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων μας

Ερώτ.: Πόσα θα είναι τα καταστήματα?

Απάντ.: Βλέπε business plan

Ερώτ.: Θα εμπλακούμε σε τραπεζικό δανεισμό?

Απάντ.: Όχι! Με την συμμετοχή 2000 πολιτών θα συγκεντρωθούν 740.000,00 €. Αρκετά για την κατασκευή την τροφοδοσία και την απαραίτητη ρευστότητα της εταιρείας.

Ερώτ.: Αν γίνω Μέτοχος θα έχω ικανοποιητικό κέρδος από την συμμετοχή μου?

Απάντ.: Υπολογίζουμε το 30% της οικογενειακής ετήσιας δαπάνης στα super market να επιστρέφει στους Μετόχους με άμεση έκπτωση και ετήσιας εκκαθάρισης επί των δαπανών του κάθε Μετόχου. Π.χ. 300,00€ Χ 12=3.600,00 – 30% έκπτωση = 1080,00€. Ετήσια απόδοση, σε σχέση με την αγορά της μετοχής, πάνω από 290%..!!

Ερώτ.: Ποιά είναι η διαδικασία ίδρυσης της Α.Ε.?

Απάντ.: Με την συγκέντρωση των 2000 Μετόχων καταθέτουμε όλοι 3-5 € για τα έξοδα της ίδρυσης.(Δικηγόροι συμβολαιογράφοι κ.α.). Αφού ιδρυθεί η Α.Ε. δημιουργείται εταιρικός τραπεζικός λογαριασμός και τότε καταθέτουμε το υπόλοιπο μετοχικό κεφάλαιο για την υλοποίηση του business plan.

Ερώτ.: Πως θα παρακολουθώ την πορεία των εργασιών αλλά και τις πληρωμές της εταιρείας ?

Απάντ.: Με on-site και e-banking παρακολούθηση (κωδικοί εισόδου)

Ερώτ.: Μπορώ να εργαστώ στην επιχείρηση?

Απάντ.: Φυσικά! Ανοίγουν περίπου 50 θέσεις εργασίας

Ερώτ.:Πρέπει να είμαι εγγεγραμμένος σε ασφαλιστικό φορέα για την αγορά των μετοχών?

Απάντ.: Δεν απαιτείται

Ερώτ.: Ποια θα είναι τα προιόντα που θα πωλούνται? Θα χρειαστεί να αλλάξω μάρκες που εμπιστεύομαι τόσα χρόνια?

Απάντ.: Τα προιόντα θα είναι ελληνικά κατά το 85%.Τα εισαγόμενα προιόντα (15%) θα βρίσκονται σε υαλόφραχτο χώρο στο κατάστημα για την εξυπηρέτησή μας.

Ερώτ.: Για ποιό λόγο τα ελληνικά προιόντα έιναι ακριβότερα σε πολλά σημεία πώλησης? Θα ισχύει και στην δική μας επιχείρηση αυτό?

Απάντ.: Αυτό συμβαίνει γιατί σαμποτάρονται οι τιμές από ξένα συμφέροντα για την προώθηση των εισαγόμενων προιόντων. Σε εμάς δεν θα συνεχιστεί αυτό το φαινόμενο.

Ερώτ.: Επαρκεί η εσωτερική παραγωγή των ελληνικών προιόντων?

Απάντ.: Όχι, σήμερα δεν επαρκεί! Και αυτό γιατί μεθοδευμένα άφησαν τα ελληνικά προιόντα εκτός αγοράς και οι παραγωγοί μας μη μπορώντας να τα διαθέσουν στην αγορά μείωσαν τις παραγωγές τους. Θα καλυφθεί το παραγωγικό κενό της χώρας μας με την αύξηση της ζήτησης. Θα παράξουμε ότι μας χρειάζεται!

Ερώτ.: Μπορώ να αγοράσω πάνω από ένα μερίδιο (δύο μετοχές)?

Απάντ.:Οχι! Η ιδέα βασίζεται στην διασπορά των Μετοχών. Δεν είναι ότι κάποιος έχει τα μισά χρήματα και ζητάει τα υπόλοιπα από τους Μετόχους. Ξεκινάμε από το μηδέν. Είμαστε όλοι ίσοι μεταξύ μας. Όλοι θα έχουν ένα μερίδιο αξίας 370 € (δύο μετοχές), όπου στο κάθε μερίδιο μπορούν να εγγραφούν δύο ονόματα, ένα σε κάθε μετοχή. Τίποτα περισσότερο.

Ερώτ.: Αν διαμένω στην επαρχία και το πρώτο Πολυμετοχικό Σ/Μ ιδρυθεί στην Αθήνα μπορώ να γίνω Μέτοχος?

Απάντ.: Ναι! Απλώς δεν θα μπορείς να παίρνεις την επιστροφή ( 30% όπως αναλύεται παραπάνω), το οποίο υπολογίζεται στις ετήσιες αγορές του κάθε Μετόχου. Θα συμμετέχεις όμως στα κέρδη της Εταιρείας με ποσοστό που θα αποφασιστεί από την Γενική Συνέλευση των 2000 μετόχων και το Διοικητικό Συμβούλιο.

Ερώτ.: Πως θα γίνονται οι Γενικές Συνελεύσεις και πως θα ενημερώνονται οι Μέτοχοι?

Απάντ.:Κατόπιν πρόσκλησης, σε κάποιο αθλητικό κέντρο. Η ενημέρωση των Μετόχων θα λαμβάνει χώρα μέσω της ιστοσελίδας του Πολυμετοχικού Σ/Μ. Συζητείται επίσης για ορισμένα θέματα να διεξάγεται ψηφοφορία online.

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ: greekcitizensbusiness.gr

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Ελληνικό Πολυμετοχικό Super Market Λαϊκής Βάσης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s