Τουριστικά αφιερώματα στα Μετέωρα και στην Κρήτη σε αυστριακές εφημερίδες


Μεγάλο, οκτασέλιδο, αφιέρωμα στα Μετέωρα, δημοσιεύει στο ειδικό περιοδικό της «Ελεύθερος χρόνος», της πασχαλινής της έκδοσης, η μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ» με τίτλο «Ανάμεσα σε ουρανό και γη», ενώ στη δική της πασχαλινή έκδοση, η εφημερίδα «Ντι Πρέσε» έχει ολοσέλιδο αφιέρωμα στην Κρήτη, τιτλοφορώντας το «Ανοιχτές πόρτες, εύγευστες διαδρομές».

Στο αφιέρωμα της «Κουρίρ», που συνοδεύεται από δεκάδες φωτογραφίες, παρουσιάζεται «η μοναδικότητα του συναρπαστικού κόσμου των Μετεώρων, σε συνδυασμό με την ευλάβεια και την πίστη που τον περιβάλλουν» και γίνεται αναφορά στην ιστορία της ανέγερσης των συνολικά 24 μοναστηριών τους, που όλα έχουν συμπεριληφθεί από την ΟΥΝΕΣΚΟ στην Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά.

Γίνεται ακόμη περιγραφή της καθημερινότητας των μοναχών στα έξι μοναστήρια που λειτουργούν σήμερα και τα οποία, όπως επισημαίνεται, είναι ανοικτά για τους επισκέπτες, για τους οποίους παρέχονται στο αφιέρωμα, διάφορες πληροφορίες ως προς την εκεί πρόσβασή τους.

Στο αφιέρωμα της «Ντι Πρέσε» για την Κρήτη, προτείνονται διάφορες διαδρομές που μπορεί να ακολουθήσει ο επισκέπτης ο οποίος θέλει να ανακαλύψει άγνωστες περιοχές του νησιού και άγνωστες πτυχές της ζωής και των δραστηριοτήτων των κατοίκων τους, που συνδέονται με την παραγωγή φημισμένων παραδοσιακών προϊόντων, από τις ελιές, το ελαιόλαδο ή «το μέλι του βασιλιά Μίνωα», μέχρι το «σπιτικό ρακί και την τσικουδιά».κρητικος χορος

Στο ίδιο αφιέρωμα γίνεται ειδική παρουσίαση δύο γνωστών ξενοδοχειακών μονάδων της Κρήτης με τα προγράμματα και τις υπηρεσίες που προσφέρουν στον επισκέπτη μαζί με τις αντίστοιχες τιμές τους.

Αξίζει να σημειωθεί, πως κατά μέσο όρο πάνω από 500.000 Αυστριακοί επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα, ενώ η Αυστρία, σε αναλογία με τον πληθυσμό της – 8,4 εκατομμύρια κάτοικοι – βρίσκεται, εδώ και χρόνια, στην πρώτη θέση, από πλευράς αφίξεων ξένων τουριστών στην Ελλάδα. (ΑΜΠΕ)

 

pygmi

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s