Ιδρύει πολιτικό κίνημα για το μεταναστευτικό ο Ζούκερμπεργκ


Ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, μαζί με άλλους επικεφαλής εταιριών νέας τεχνολογίας, ξεκίνησαν επίσημα το δικό τους πολιτικό κίνημα,με στόχο την αναμόρφωση της μεταναστευτικής πολιτικής, την ενίσχυση της εκπαίδευσης και την ενθάρρυνση των επενδύσεων στον τομέα της επιστημονικής έρευνας.

Ιδρύει πολιτικό κίνημα για το μεταναστευτικό ο Ζούκερμπεργκ

Ο Ζούκερμπεργκ, ανακοίνωσε το σχηματισμό της Fwd.us (ή Forward U.S) με μια ανοιχτή επιστολή στην εφημερίδα The Washington Post, αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Σε αυτήν, ο ίδιος δήλωσε ότι οι ΗΠΑ χρειάζονται μια νέα προσέγγιση σε αυτά τα θέματα, για να υπάρξει οικονομική ανάπτυξη.

Προτεραιότητα του κινήματος είναι η μέριμνα για την παροχή υπηκοότητας αφού 11 εκατομμύρια μετανάστες ζουν σήμερα στις ΗΠΑ παράνομα.

Ο ίδιος, του οποίου οι παππούδες ήταν μετανάστες, είπε ότι αποσκοπεί σε «μία συνολική μεταρρύθμιση της μεταναστευτικής πολιτικής που ξεκινά με την αποτελεσματική ασφάλεια των συνόρων, θα επιτρέπει μια πορεία προς την υπηκοότητα και στη συνέχεια στην προσέλκυση ταλαντούχων και σκληρά εργαζόμενων, ανεξάρτητα από την εθνικότητα τους.

Κατά τα λεγόμενα του Ζούκερμπεργκ, ο «πολύ αυστηρός έλεγχος της μετανάστευσης δεν επιτρέπει να προσληφθούν ταλαντούχα στελέχη από το εξωτερικό».

Οι ισχύοντες κανόνες αναγκάζουν πάρα πολλούς ξένους φοιτητές να εγκαταλείψουν τις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά την απόκτηση των πτυχίων τους και δεν παρέχουν ικανοποιητικό αριθμό θεωρήσεων (visa) για τους μετανάστες, οι οποίοι εργάζονται σε αμερικανικές επιχειρήσεις δήλωσε ο «ισχυρός άντρας» του Facebook.

oxafies

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s