«Πόλεμος» για το ψωμί. . .


Τον φόβο της ότι τροποποιήσεις στην αρτοποιητική νομοθεσία που προωθεί η κυβέρνηση θα φέρει νέα λουκέτα και αύξηση της ανεργίας εκφράζει η Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος.

«Το φρέσκο ψωμί που παράγεται από ελληνικές αγνές Α’ ύλες και παρασκευάζεται από ελληνικά χέρια με την ίδια παραγωγική και παραδοσιακή διαδικασία εδώ και πάρα πολλά χρόνια, τείνει πλέον να αντικατασταθεί από το κατεψυγμένο- εισαγόμενο ψωμί που θα πωλείται χωρίς όρια και έλεγχο στα ράφια των σούπερ μάρκετ και στις μεγάλες αλυσίδες». Αυτό σημειώνει η Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος σε υπόμνημά της προς του βουλευτές, τον Πρωθυπουργό και του αρχηγούς των κομμάτων σχετικά με το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στην Βουλή με τίτλο: Εθνικό σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων και άλλες διατάξεις στο οποίο περιλαμβάνεται ρύθμιση για το Bake -Off.

H ομοσπονδία ζητάει την απόσυρση των τροποποιήσεων που αφορούν την αρτοποιητική νομοθεσία και που όπως υπογραμμίζει, οδηγούν στην κατάργηση του ν. 3526/2007 και ζητάει άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό προκειμένου να συζητηθούν όλα όσα αφορούν την βιοτεχνική αρτοποιία και το ψωμί του Έλληνα καταναλωτή.

«Απειλείται η επιβίωση ολόκληρου του βιοτεχνικού αρτοποιητικού κλάδου που αντιπροσωπεύει περί τα 140.000 άτομα. Τα επίπεδα της ανεργίας θα αυξηθούν δραματικά από το κλείσιμο εκατοντάδων αρτοποιείων» σημειώνεται στη σχετική επιστολή.

 

food-isimo

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s