Ασπίδα προστασίας από το Βερολίνο στους «ανθρώπους» του


Ο Πρόεδρος της ΕΛ.ΣΤΑΤ κ. Γεωργίου διώκεται για κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα, μετά τις καταγγελίες μελών της ΕΛ.ΣΤΑΤ για παραποίηση στοιχείων προκειμένου να μπει η χώρα σε καθεστώς Μνημονίου.

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Προβόπουλοςέχει δεχθεί σειρά έντονων επικρίσεων για τις παραλείψεις του στον έλεγχο της βιωσιμότητας του τραπεζικού τομέα και της ανυπαρξίας ελέγχου προς αυτή την κατεύθυνση. Τον τελευταίο καιρό έχουν αναδειχθεί και οι ευθύνες του στο θέμα της αγοράς «κόκκινων δανείων», από επενδυτικά κεφάλαια γερμανικών συμφερόντων, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση του δανειολήπτη.

Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου κ. Δημητριάδηςέχει πασίδηλες ευθύνες για όλα όσα συνέβησαν στην Κύπρο, αρνείται να παράσχει στοιχεία στη Βουλή για τις εκροές καταθέσεων. Όπως αρνείται και να παραιτηθεί μετά τη γενική κατακραυγή.

Την ίδια άρνηση επιδεικνύουν τόσο ο κ. Προβόπουλος όσο και ο κ. Γεωργίου στην Ελλάδα, που διευκολύνονται από τη σιωπή και την αφωνία της Ελληνικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από το Βερολίνο έχει διαμηνυθεί στην ελληνική πλευρά, να μην διανοηθεί να προχωρήσει στην αντικατάσταση του κ. Γεωργίου από την ΕΛ.ΣΤΑΤ ενώ υπάρχει και δυσφορία για τη δίωξη που του άσκησε η Δικαιοσύνη.

Από την άλλη πλευρά, η ΕΚΤ και το Βερολίνο περιβάλουν με εμπιστοσύνη τον κ. Προβόπουλο και αντιτίθενται σε οποιαδήποτε πρόθεση αντικατάστασης του.

Εκεί όμως που έπεσαν κυριολεκτικά οι μάσκες, είναι στην περίπτωση του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου κ. Δημητριάδη.

Παρά το γεγονός ότι συγκεντρώνει τη γενική κατακραυγή και αποδοκιμασία, ο Πρόεδρος της ΕΚΤ κ. Μάριο Ντράγκι, με εντολή Σόιμπλε, απείλησε την Κυπριακή Δημοκρατία με παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αν εξαναγκάσει σε παραίτηση τον κ. Δημητριάδη.

Η ασπίδα προστασίας του Βερολίνου σε όλους αυτούς, σίγουρα δεν είναι τυχαία.

Και οι τρεις εξυπηρετούν τις στρατηγικές επιδιώξεις της Γερμανίας αλλά και την πολιτική της φτωχοποίησης σε Ελλάδα και Κύπρο.

Από κοντά και κάποιοι… πρόθυμοι, όπως ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Βενιζέλος, που χθες επέκρινε τον κ. Μιχάλη Καρχιμάκη για την κριτική που ασκεί στον κ. Προβόπουλο.

Ο καθένας πλέον μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s