Μεγάλοι χαμένοι όσοι είναι ήδη σε ρύθμιση –Δεν θα μπορέσουν να υπαχθούν σε νέα


Οι νέες ρυθμίσεις οφειλών έχουν κλειδώσει και χωρίζονται σε δύο κατηγορίες σε αυτές που είναι έως 5.000 και θα μπορούν να αποπληρώνονται και σε περισσότερες από 48 δόσεις και σε αυτές άνω των 5.000 ευρώ. Στη δεύτερη περίπτωση οι όφειλες θα μπορούν να ρυθμιστούν σε 48 δόσεις και οφειλές που ξεπερνούν τις 5.000 ευρώ αρκεί να υπάρχει αποδεδειγμένα αδυναμία αποπληρωμής. Ωστόσο θα αφορά μόνο φυσικά πρόσωπα και όχι ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις.

Οι μεγάλοι χαμένοι όμως είναι όσοι έχουν μπει σε ρύθμιση και την εξυπηρετούν, αφού δεν θα έχουν το δικαίωμα να την σπάσουν και να μπουν σε νέα.

Παράλληλα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας αναφερόμενος στο χαράτσι των ακινήτων είπε πως κλειδώνει στο 15%, δεν ξεκαθάρισε ωστόσο αν θα εισπραχθεί μέσω των συντελεστών ή θα περάσει στον τελικό φόρο. Το βέβαιο είναι πως το νομοσχέδιο θα κατατεθεί μέχρι τον Ιούνιο.

Σε ότι αφορά τα δημοσιονομικά ούτε ο υπουργός Οικονομικών,δεν αποκάλυψε πως καλύφθηκε το κενό και τόνισε πως στην παρούσα επισκόπηση δεν θα ληφθούν νέα μέτρα. Μάλιστα αναφερόμενος στη διετία 2015 – 2016 υποστήριξε πως αν συνεχιστούν τα πρωτογενή πλεονάσματα θα καλυφθεί ξανά το κενό και δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s