Πώς κλέβει τους φτωχούς το νέο χαράτσι (πίνακες)


Πώς κλέβει τους φτωχούς το νέο χαράτσι (πίνακες)

σχόλιο MySatelite: Δείτε πως ένα άρθρο όπως αυτό μας πλασάρει το χαράτσι ως απόλυτα νόμιμο, αποδεκτό, λες και ο Έλληνας δεν πληρώνει ήδη φόρους για το ίδιο ακίνητο σε Δήμους και Κράτος μέσω ΔΕΗ και εφορίας. Η δημοσιογραφία πλέον χαρακτηριστικά μας προτρέπει να μην αναρωτιόμαστε για το γιατί ούτε να αντιδράσουμε αναλόγως. Αντ’αυτού μας έχει σε μόνιμη αναμονή, να αγωνιούμε για το πόσες δόσεις θα μας δώσουν τελικά οι σωτήρες μας, λες και είμαστε σκύλια που περιμένουν τα αφεντικά τους να τους ρίξουν κανένα ψίχουλο. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Για μια ακόμη φορά, η κυβέρνηση επιλέγει τα οριζόντια μέτρα προκαλώντας κατάφορες αδικίες εις βάρος των πολιτών. Αποφάσισε να επιβάλλει το χαράτσι της ΔΕΗ και το 2013 αντί του ενιαίου φόρου ακινήτων απλώς μειώνοντάς το κατά 15%. Και εφάρμοσε αυτή τη μείωση σε όλους ανεξαιρέτως. Το αποτέλεσμα; Δείτε το στους πίνακες που ακολουθούν. Ο ιδιοκτήτης διαμερίσματος 100 τετραγωνικών στο Ψυχικό ή στη Φιλοθέη, θα κερδίσει πέντε φορές περισσότερα χρήματα από τον ιδιοκτήτη ίδιας επιφάνειας ακινήτου σε Αγία Βαρβάρα και Αιγάλεω.

Με τους πίνακες που ετοίμασε το fpress.grμπορείτε να διαπιστώσετε με μια ματιά πόσα θα πληρώσετε αλλά και πόσο θα μειωθεί η επιβάρυνση σε σχέση με το χαράτσι του 2012. Τα ποσά έχουν προκύψει με βάση τις ακόλουθες παραδοχές:

  1. Ότι θα χρησιμοποιηθούν οι ίδιες αντικειμενικές αξίες με αυτές που έγιναν και οι υπολογισμοί του 2012 δεδομένου ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν προλαβαίνει να τις αλλάξει

  2. Ότι η μείωση του τέλους κατά 15% θα είναι οριζόντια. Θα περιμένουμε βέβαια να δούμε και τον νόμο προκειμένου να διαπιστώσουμε πως ακριβώς θα γίνουν οι τελικοί υπολογισμοί

Δείτε αναλυτικά:

  1. Το χαράτσι που προκύπτει για καινούργια (ηλικίας έως 15 ετών) ακίνητα στο λεκανοπέδιο της Αττικής

  2. Το χαράτσι που προκύπτει για παλαιότερα (άνω των 15 ετών) ακίνητα στην Αττική

  3. Το χαράτσι για τα νεόδμητα (έως 15 ετών) στην επαρχία

  4. Το χαράτσι για τα παλαιά διαμερίσματα στην επαρχία

Όλοι οι υπολογισμοί έχουν γίνει για διαμερίσματα επιφάνειας 100 τετραγωνικών. Είναι προφανές ότι ανάλογα με την επιφάνεια, διαφοροποιείται και το ποσό της πληρωμής

Προσοχή: για ακίνητα εκτός αντικειμενικού συστήματος, όχι μόνο δεν θα προκύψουν ελαφρύνσεις αλλά, αντιθέτως, θα προκληθούν πολύ μεγάλες επιβαρύνσεις. Κι αυτό διότι ο υπολογισμός θα γίνει πλέον με τη μέση τιμή του δήμου όπου βρίσκεται το ακίνητο και η οποία θα είναι πολύ υψηλότερη σε σχέση με αυτή που χρησιμοποιήθηκε για να γίνουν οι υπολογισμοί του 2012.

Το μόνο που απομένει να μάθουμε είναι ο αριθμός των δόσεων που θα μας δώσουν προκειμένου να πληρώσουμε το χαράτσι. Κατά πάσα πιθανότητα θα κυμαίνονται από τρεις έως πέντε.

 

fpress

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s