Πυροσβέστης διέσχισε οκτώ χώρες με ποδήλατο για το Χαμόγελο του Παιδιού


staios_01.jpgΔιέσχισε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες και διένυσε περισσότερα από 2.600 χιλιόμετρα πάνω σ’ ένα ποδήλατο για καλό σκοπό.

Ο 36χρονος πυροσβέστης από τον Σταυρό Θεσσαλονίκης Ιορδάνης Στάιος ξεκίνησε πριν από έναν μήνα με το ποδήλατό του από τη Γερμανία, πέρασε από Τσεχία, Αυστρία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σερβία και Βουλγαρία για να μεταδώσει παντού το μήνυμα του «Χαμόγελου του Παιδιού» για την προστασία και τα δικαιώματα των παιδιών.

Ήταν 23 Μαρτίου, όταν ο Ιορδάνης Στάιος ξεκινούσε το μακρινό ταξίδι του με στόχο να συγκεντρωθούν, μέσω sms, όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα για τον παραπάνω εθελοντικό οργανισμό. Από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» πέταξε για το Βερολίνο εξοπλισμένος με όλα τα απαραίτητα και γεμάτος ενθουσιασμό για το εγχείρημα. Το τόλμημά του ήταν μεγάλο, όπως και η θέληση του να μεταδώσει το μήνυμα για την προστασία και τα δικαιώματα των παιδιών.

Την επόμενη ημέρα, ο 36χρονος ανέβηκε στο ποδήλατό του και από το Ρόστοκ της Γερμανίας άρχισε να κάνει πετάλι, κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες. Στα πρώτα 500 χιλιόμετρα συνάντησε αρκετά χιόνια και ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, όμως δεν πτοήθηκε.

Συνέχισε το ταξίδι του πάνω στις δύο ρόδες και μέσω Τσεχίας, Αυστρίας, Σλοβακίας, Ουγγαρίας, Ρουμανίας, Σερβίας και Βουλγαρίας έφτασε το μεσημέρι της Τρίτης στο Σταυρό Θεσσαλονίκης φορώντας ένα πορτοκαλί μπλουζάκι με τυπωμένο το λογότυπο του «Χαμόγελου του Παιδιού».

«Η πιο μεγάλη δυσκολία ήταν η μοναξιά του ταξιδιού και τα βράδια κοιμόμουν σε αντίσκηνο. Μου έμεινε χαραγμένη η φιλοξενία που είχα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία στη Σερβία, όταν συνάδελφοι κοιμήθηκαν σε ράντζο για να κοιμηθώ εγώ στο κρεβάτι τους» δήλωσε ο 36χρονος κατά την άφιξη του.

staios_02.jpg

Ο τολμηρός πυροσβέστης, που ξεκίνησε από τη Βαλτική και κατέληξε στον Στρυμονικό Κόλπο, έγινε δεκτός από εκπροσώπους της δημοτικής αρχής, από συναδέλφους του πυροσβέστες και μαθητές σχολείων, σε μια ξεχωριστή τελετή μπροστά στο δημαρχείο Βόλβης.

salonicanews

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s