Ιδού το μεγάλο κόλπο στον ΟΠΑΠ


Μετέτρεψαν τα κέρδη τριμήνου σε ετήσια για να εμφανιστεί ως ικανοποιητικό το τίμημα για την εκποίηση του Οργανισμού.

Υπόλογος ο Γ. Στουρνάρας και για την προεξόφληση της θεωρούμενης ως ανοιχτής διαπραγμάτευσης του ΟΠΑΠ με την Emma Delta.

ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ: Να παγώσει τις διαδικασίες η κυβέρνηση, έστω και την ύστατη στιγμή

Οσμή σκανδάλου αναδύεται από την πρώτη μεγάλη ιδιωτικοποίηση δημόσιου οργανισμού που προωθεί η κυβέρνηση, αυτή του ΟΠΑΠ. Απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, που διά του Γ. Σταθάκη έκανε λόγο για «ξεπούλημα» του Οργανισμού, ο υπουργός Οικονομικών ομολόγησε ότι με το ειδικό φορολογικό καθεστώς του 30% το Δημόσιο έχει ήδη εισπράξει για το πρώτο τρίμηνο 85 εκατ. ευρώ και, άρα, έχει διασφαλίσει τα συμφέροντά του κ.ο.κ.

Από αυτό όμως συνάγεται ότι τα κέρδη του Οργανισμού το πρώτο τρίμηνο ανέρχονται σε 270 εκατ. και στο έτος θα κυμανθούν περί το 1 δισ. ευρώ.

Το στοιχείο αυτό αποτελεί πανηγυρική επιβεβαίωση του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς τα κέρδη του ΟΠΑΠ για το 2013 έχουν προεκτιμηθεί μόλις στα 243 εκατ. (!) με άγνωστα κριτήρια και προφανή στόχο να εμφανιστεί ως ικανοποιητική η προσφορά που θα γίνει για την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ, όπως εμμέσως πλην σαφώς υποστηρίζει ο Γ. Στουρνάρας για την προσφορά 620 εκατ. της Emma Delta! Πωλούν τον ΟΠΑΠ για λιγότερο από τα κέρδη μιας χρονιάς

Εφημερίδα «Αυγή»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s