Συγκέντρωση για τις γερμανικές αποζημιώσεις


Διαμαρτυρία για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων έχει προγραμματιστεί σήμερα, στις 12 το μεσημέρι έξω από τη γερμανική πρεσβεία.

Το κάλεσμα για τη συγκέντρωση έχουν απευθύνει η Επιτροπή διεκδίκησης γερμανικών αποζημιώσεων και η Ένωση θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάνου της Κρήτης. Αναμένεται να παραστούν εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου αλλά και απόγονοι θυμάτων των Ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής από όλη την Ελλάδα.

Σε ανακοίνωση της η Ένωση θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάνου, τονίζει μεταξύ άλλων ότι «η εκ νέου ανάδειξη του μείζονος ηθικού, νομικού, πολιτικού και ιστορικού ζητήματος της διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα είναι καλοδεχούμενη αλλά δεν είναι αρκετή. Απαιτείται η ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών από την Ελληνική Κυβέρνηση, που οφείλει να θέσει επίσημα το ζήτημα στην Γερμανία, χωρίς άλλη κωλυσιεργία. Πρέπει να γίνει σε όλους κατανοητό ότι το ζήτημα της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών, παρά το γεγονός της ισχυρής νομικής τεκμηρίωσης, είναι πρωτίστως ηθικό και πολιτικό ζήτημα και ανάλογη πρέπει να είναι η στάση της Ελληνικής Πολιτείας».

 

 

enimerwsi

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s