ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΠΚΑ: Κόστος Πασχαλινού Τραπεζιού


Αρ. Πρωτ.: 620

Θεσσαλονίκη, 30 Απριλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κόστος Πασχαλινού Τραπεζιού

 

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. πραγματοποίησε έρευνα αγοράς, για τις τιμές των τροφίμων, στην Πασχαλινή αγορά, με σκοπό να ενημερώσει τους Καταναλωτές. Η τιμοληψία έγινε την Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου 2013.

 

ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΟΥ

Είδη

Ποσότητα

 

Τιμές

Τιμές

Κόστος

Κόστος

2012

2013

2012

2013

 

 

Από

Έως

Από

Έως

Από

Έως

Από

Έως

Ντομάτες

2

1,29

2,40

0,99

2,50

2,58

4,80

1,98

5,00

Μαρούλι

3

0,99

1,80

1,19

2,00

2,97

5,40

3,57

6,00

Αγγουράκια

2

0,40

0,90

0,29

0,66

0,80

1,80

0,58

1,32

Λεμόνια

1

0,70

1,70

0,80

1,80

0,70

1,70

0,80

1,80

Πατάτες

3

0,50

0,80

0,69

1,40

1,50

2,40

2,07

4,20

Μαϊντανός

1

0,33

0,50

0,37

0,50

0,33

0,50

0,37

0,50

Άνηθος

2

0,33

0,50

0,45

0,70

0,66

1,00

0,90

1,40

Κρεμμυδάκια

2

0,40

0,80

0,33

0,70

0,80

1,60

0,66

1,40

Πορτοκάλια

2

0,69

2,00

0,79

2,40

1,38

4,00

1,58

4,80

Τσουρέκι

2

4,44

11,50

4,42

12,50

8,88

23,00

8,84

25,00

Αυγά

50

0,13

0,58

0,13

0,62

6,50

29,00

6,50

31,00

Μαργαρίνη  800γρ

1

2,00

3,92

1,75

3,19

2,00

3,92

1,75

3,19

Ελαιόλαδο

0,5

3,18

7,15

4,50

7,00

1,59

3,58

2,25

3,50

Τυρί φέτα

0,5

6,34

15,00

6,99

14,75

3,17

7,50

3,50

7,38

Σάλτσα ντομάτα 500gr

1

1,27

2,25

0,50

1,80

1,27

2,25

0,50

1,80

Κατσικάκι (εγχώριο)

3

6,49

9,50

6,39

8,90

19,47

28,50

19,17

26,70

Αρνί (εγχώριο)

3

5,49

8,95

5,39

8,90

16,47

26,85

16,17

26,70

Εντόσθια εγχώρια (εντεράκια+συκωταριά)

1

4,15

7,80

4,14

6,95

4,15

7,80

4,14

6,95

ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ

75,22

155,60

75,33

158,64

Όπως είναι φανερό, από τον παραπάνω πίνακα, υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις, ανάμεσα στις ανώτερες και στις κατώτερες τιμές των ίδιων προϊόντων. Το αποτέλεσμα είναι ότι ένα τραπέζι, με προϊόντα υψηλών τιμών, θα στοιχίσει διπλάσια, από ένα τραπέζι, με τα ίδια προϊόντα και τις ίδιες ποσότητες, που, όμως, αγοράστηκαν με τις κατώτερες τιμές. Μια προσεκτική έρευνα, πριν από κάθε αγορά, και αξιοποιώντας τις προσφορές, αποφεύγοντας τις παγίδες, μπορούμε να πετύχουμε χαμηλότερο κόστος, για το τραπέζι μας.

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. υπολογίζει ότι το φετινό Πασχαλινό τραπέζι, για 8 – 10 άτομα, με μαγειρίτσα, δύο κύρια πιάτα, δύο σαλάτες, τσουρέκι, αυγά και φρούτα, θα στοιχίσει από 75,33 ευρώ έως 158,64 ευρώ. Δηλαδή, από +0,14 % έως +1,95%, σε σχέση με πέρυσι.

To ΚΕ.Π.ΚΑ. συνιστά, στους καταναλωτές: Όχι υπερβολές στις ποσότητες, που αγοράζουμε. Η υψηλότερη τιμή δε σημαίνει, πάντοτε και καλύτερη ποιότητα. Οι τιμές των κρεάτων, ίσως, διαφοροποιηθούν, ενόψει των διαπραγματεύσεων μεταξύ κτηνοτρόφων – εμπόρων.

 

Για καταγγελίες ή περισσότερες πληροφορίες, ας απευθυνθούμε στο ΚΕ.Π.ΚΑ., τηλ. 2310-233333, ώρες 09:00 – 14:30.

απο e-mail που λάβαμε στο MySatelite

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s