Λαφοντέν: Επιστροφή στα εθνικά νομίσματα. Το κοινό νόμισμα απέτυχε


Τι υποστηρίζει ο ιστορικός ηγέτης της Γερμανικής Αριστεράς, Όσκαρ Λαφοντέν, για τον συντονισμό των οικονομικών πολιτικών των χωρών της Ευρωζώνης και την επιλογή επιστροφής στη δραχμή, τη λιρέτα, την πεσέτα.

Την επανέκδοση εθνικών νομισμάτων σε χώρες της Ευρωζώνης προτείνει ο Όσκαρ Λαφοντέν, ζητώντας την επιστροφή στο «πρώην Ευρωπαϊκό Νομισματικό Σύστημα».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Saarbrücken, σύμφωνα με δημοσίευμα της Die Zeit, ο Λαφοντέν προτείνει εγκατάλειψη του κοινού νομίσματος και επιστροφή στο πρότερο νομισματικό καθεστώς, που θα επιτρέπει ευελιξία στις «αμοιβαίες συμφωνίες» και τις νομισματικές ισοτιμίες.

«Πρέπει να υπάρξει πάλι δυνατότητα δραχμής, λιρέτας και πεσέτας» υποστηρίζει ο γερμανός αριστερός πολιτικός.

Ο Λαφοντέν εκφράζεται μάλιστα με θετικά σχόλια για το νέο κόμμα «Εναλλακτική για την Γερμανία», που αντιτάσσεται στο ευρώ («Alternative fuer Deutschland», AfD) και του οποίου τα ποσοστά σημειώνουν αύξηση στις δημοσκοπήσεις.

Ο Όσκαρ Λαφοντέν υπενθυμίζει ότι ο ίδιος υποστήριξε το ευρώ για πολλά χρόνια, συμπληρώνει όμως ότι τώρα διαπιστώνει πως δεν επετεύχθη με το κοινό νόμισμα συντονισμός των οικονομικών πολιτικών των χωρών της ευρωζώνης.

 

pisoapothnkoyrtina

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s