ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ ΜΕΘΑΔΟΝΗΣ ΣΤΟΝ ΟΚΑΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΜΗΝΑ


Ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος να μείνει χωρίς φάρμακα μέσα στον Μάιο ο Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ). Ο νέος – βάσει διαγωνισμού – προμηθευτής φαρμάκων του ΟΚΑΝΑ, το Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ), ενημέρωσε τη διοίκηση του Οργανισμού ότι μετά τις 20 Μαΐου θα είναι σε θέση να παραδώσει τις νέες παραγγελίες μεθαδόνης.

Το νέο έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στους θεραπευόμενους του ΟΚΑΝΑ, οι οποίοι τη Μ. Τρίτη συναντήθηκαν με την πρόεδρο του Οργανισμού κυρία Μένη Μαλλιώρη.

Σημειώνεται ότι στους γιατρούς και στους θεραπευτές των μονάδων του ΟΚΑΝΑ έχει ήδη φθάσει έγγραφο του γενικού διευθυντή του Οργανισμού κ. Δημήτρη Πλατανιά, με το οποίο ζητείται η μείωση της ημερησίας δόσης μεθαδόνης των θεραπευομένων. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν μονάδες του ΟΚΑΝΑ στις οποίες έχει μειωθεί κατά 10% η ημερήσια δόση μεθαδόνης των θεραπευομένων.

Επίσης έχει διακοπεί προσωρινά το «take home», δηλαδή το φάρμακο που έπαιρναν σπίτι τους οι θεραπευόμενοι επί δέκα ημέρες για να μην ταλαιπωρούνται κάνοντας συχνές επισκέψεις στον Οργανισμό. Αυτά τα δύο μέτρα ελήφθησαν προκειμένου να υπάρχει στοιχειώδης επάρκεια του φαρμάκου.

 

kartesios

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s