Οι παραλήδες κι αλλ’ νοί


ελληνοφρένειαγράφει ο αρισταρχος

Άκουγα την Ελληνοφρένεια, δηλαδή την ακούω σχεδόν ανελειπώς καθημερινά, σήμερα Μ.Πέμπτη και χάρηκα που ο Θύμιος Καλαμούκης  έχοντας έναν αλύτρωτο Έλληνα-Πέρση ονόματι Μπράϊαν έλεγαν αλήθειες γύρω από το μεγάλο θέμα για τις Ελληνοποιήσεις, έξω από ρατσιστικά τερτίπια και ασχημονίες. Εγώ, Θύμιε μου δεν τον έβλεπα τον αλύτρωτο, μόνο τον άκουγα. Και για να σου πω την αλήθεια η πληρότητα των Ελληνικών με τα οποία μιλούσε αλλά και η άνεση, με αποκορύφωμα την διόρθωση “Είχατε τον Ρήγα Φεραίο” Διόρθωση σε” Είχαμε τον Ρήγα Φερραίο” δεν μου έδωσε ούτε για μια στιγμή την υποψία πως άκουγα κάτι άλλο εκτός από Έλληνα. Το παλικάρι ακούγονταν πολύ πιο Έλληνας από πολλούς άλλους γηγενείς.

Κι ενώ η συζήτηση πήγαινε μια χαρά μούρθε το τούβλο στο κεφάλι από ποιόν; Από τον Θύμιο. Πρώτον φίλε μου όποιος κρατάει ένα ματσούκι- μικρόφωνο το λένε- και μιλάει live πρέπει να έχει τεντωμένες τις κεραίες γιατί το λάθος αν φύγει έφυγε, πέταξε στα ερτζιανά και προσγειώθηκε στα αυτιά μου, σε μένα –μια μονάδα από τους άλλους εκτός των Ελλήνων Αθηναίων- τον ανυποψίαστο σε μια γωνιά της “συμπρωτεύουσας” με παγιδευμένο το τρανσιστοράκι στο 107.1FM (όχι στο 97.8FM). Στην αρχή με πόνεσε το κεφάλι και είπα λάθος. Όμως ήταν αυθόρμητο και  η λανθάνουσα γλώσσα λέει την αλήθεια(;). Θύμιος προς Μπράϊαν και σε όλους όσους ακούν ανά την υφήλιο(λόγω internet).

“Τι έχουμε να πούμε σ’ αυτούς που μας ακούνε εδώ, τους Αθηναίους  και τους υπόλοιπους άλλους της πατρίδας μας της Ελλάδας.” Γιατί αυτός ο διαχωρισμός φίλε Θύμιο; Και ποιοί είναι οι άλλοι οι εκτός Αθηνών πατριώτες; Η ίδια τυρόπιττα κι από σένα; Ελλάδα είναι ότι βρίσκεται εντός των συνόρων των Αθηνών;

Μούρθε στο μυαλό ένα Ρουμελιωτοποιημένο ποίημα του Γάλλου Ζαν Ρισπέν από τον Ζαχαρία Παπαντωνίου  “Η γριά η Βαβά μ’ “.  ”…Κι οι τέσσιρ’ π’ θα μας παν ουλ’ νους κι τ’ς παραλήδις κι τ’ς αλλ’ νους…” Ποιοι είναι οι αλλ’ νοί; Μα αυτοί που δεν είναι παραλήδες. Αυτοί που δεν είναι Αθηναίοι. Ή όχι.

Εγώ είμαι σίγουρος πως ήταν ένα λάθος. Λάθος όμως που πονάει.

Μην ξεχνάς φίλε μου όμως πως το ραδιόφωνό σου απευθύνεται σε όλους όσους το ακούν. Και αυτά τα λάθη από το στόμα του Θύμιου φαντάζουν τεράστια.

ΥΓ. Υπήρχαν τέτοιοι αλύτρωτοι Έλληνες πάρα πολλοί που ήρθαν το πενήντα από την πόλη και ο Άκης Τσοχατζόπουλος τους έδωσε ταυτότητες (sic).

αἰέν ἀριστεύειν

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s