Τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 15.00, και συλλαλητήριο στις 12.30 στην πλατεία Κλαθμώνος θα πραγματοποιήσουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το μέτρο της επιστράτευσης των εκπαιδευτικών.
Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ θεωρεί ότι «η προληπτική επίταξη των εκπαιδευτικών όχι μόνο δεν αποτελεί την ενδεδειγμένη λύση στα προβλήματα της Παιδείας, αντίθετα εντείνει τα αδιέξοδα και δημιουργεί εντάσεις, τις οποίες “φορτώνονται” οι χιλιάδες μαθητές που συμμετέχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις».
Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ «ο διάλογος αποτελεί σημαντικό συστατικό της δημοκρατίας μας και μπορεί να οδηγήσει στο να ξεπεραστούν τα αδιέξοδα». Η Συνομοσπονδία των ιδιωτικών υπαλλήλων αποσαφηνίζει τέλος ότι «η Παιδεία δεν προσφέρεται για άγονες αντιπαραθέσεις και πολύ περισσότερο για συγκρούσεις με “θύματα” τα παιδιά μας».
Στην κινητοποίηση συμμετέχει και η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας που προχωρούν σε τετράωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 16.00. Για το λόγο αυτό θα υπάρξουν ματαιώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων.