Η Νέα Δημοκρατία αποκτά τη δική της συνιστώσα


Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος ονομάζεται ο νέος πολιτικός σχηματισμός που ανακοινώνει αύριο (23 Μαΐου) ο Νίκος Νικολόπουλος.

Το νέο κόμμα θα έχει στίγμα ελαφρά τροποποιημένο στον πυρσό της Νέας Δημοκρατίας ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι τα δύο πρώτα άρθρα καταστατικού του νέους κόμματος είναι τα δύο πρώτα άρθρα των γενικών ιδεολογικών αρχών που ψηφίστηκαν στο πρώτο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας επί Κωνσταντίνου Καραμανλή το Μάιο του 1979 στο Συνέδριο της Χαλκιδικής.

Είναι φανερό ότι ο κ. Νικολόπουλος παραμένει ουσιαστικά στο στενό ιδεολογικό πλαίσιο της Νέας Δημοκρατίας και όπως ο ίδιος επισημαίνει, ακολουθεί και παλεύει για τις ιδεολογικές και πολιτικές παρακαταθήκες «της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης».

Ας σημειωθεί ότι το νέο κόμμα, η αναγγελία του οποίου θα γίνει αύριο το μεσημέρι, δεν θα έχει πρόεδρο αλλά γενικό γραμματέα που θα είναι φυσικά ο ίδιος ο κ. Νικολόπουλος. Ο ίδιος εκτιμά ότι τέτοιοι κομματικοί σχηματισμοί μπορούν να αποτελέσουν το μεγάλο ανάχωμα της Νέας Δημοκρατίας προς τη Χρυσή Αυγή. Ότι θα συγκρατήσουν δηλαδή τελικά εκείνο το ποσοστό των ψηφοφόρων που θα δώσουν τη νίκη στις φιλελεύθερες δυνάμεις.

hassapis-peter

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s