ΙΚΑ – ΟΓΑ: Διαδικτυακά η έκδοση βεβαιώσεων ποσών συντάξεων 2012


ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ θα μπορούν να προμηθευτούν τις βεβαιώσεις των συντάξεών τους για φορολογική χρήση για το τρέχον έτος 2013 που αφορά τα ποσά που καταβλήθηκαν το έτος 2012, οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ και του ΟΓΑ.

Χθες ξεκίνησε και επίσημα η χορήγηση βεβαιώσεων από το ΙΚΑ, ενώ ο ΟΓΑ για τη διευκόλυνση των συνταξιούχων που δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, τους δίνει τη δυνατότητα να απευθύνονται στα ΚΕΠ  ή στον αρμόδιο ανταποκριτή του ΟΓΑ, για την έκδοση της βεβαίωσης. Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά ο ΟΓΑ χορηγεί από τις 18 Απριλίου βεβαιώσεις συντάξεων για φορολογική χρήση μέσω της ιστοσελίδας http://www.oga.gr και το ΙΚΑ http://www.ika.gr.

Η ανωτέρω εφαρμογή δεν αφορά τους δικαιούχους συντάξεων επιζώντων (χηρείας – ορφανικές) των οποίων οι βεβαιώσεις θα αποσταλούν ταχυδρομικώς στη διεύθυνση κατοικίας τους. Επίσης, για τους συνταξιούχους που έχουν οφειλή προς τον Οργανισμό και δεν έγινε καταβολή σύνταξης το έτος 2012, οι βεβαιώσεις αυτές θα εκδίδονται κατόπιν αιτήσεώς τους από τον Κλάδο Ι΄ Μητρώου Συνταξιούχων της Κεντρικής Υπηρεσίας.

 

express

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s