Τι είναι το Consumer Classroom;


Καλωσορίσατε στο Consumer Classroom

Το Consumer Classroom είναι ένας κοινοτικός δικτυακός τόπος για καθηγητές που συγκεντρώνει μια εκτενή βιβλιοθήκη πόρων για την αγωγή του καταναλωτή από ολόκληρη την ΕΕ, σε συνδυασμό με διαδραστικά εργαλεία και εργαλεία συνεργασίας για να σας βοηθήσει να ετοιμάσετε και να μοιραστείτε μαθήματα με μαθητές και άλλους καθηγητές.

Τι είναι αυτός ο δικτυακός τόπος;

Ο δικτυακός τόπος Consumer Classroom αποσκοπεί στο να προάγει την αγωγή του καταναλωτή και συγκεκριμένα να διευκολύνει τη διδασκαλία της στα ευρωπαϊκά σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Είναι ένας πολύγλωσσος πανευρωπαϊκός δικτυακός τόπος που χρηματοδοτείται από τη Γενική Διεύθυνση Υγείας και Καταναλωτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η δύναμη του δικτυακού τόπου έγκειται στην ποιότητα των διδακτικών πηγών του και στα εργαλεία συνεργασίας του, όπως το Εργαλείο δημιουργίας μαθήματος, τα Φόρα και το Live Chat. Είναι κατάλληλη για καθηγητές με μαθητές ηλικίας 12-18 ετών, αλλά και ανοιχτή σε οποιονδήποτε επιθυμεί να συμβάλλει στην προσπάθεια. Ο δικτυακός τόπος αναπτύχθηκε προκειμένου να διευκολυνθούν οι καθηγητές να ενημερωθούν για τα καταναλωτικά θέματα, να δημιουργήσουν ή να επιλέξουν έτοιμα μαθήματα για να διδάξουν στους μαθητές τους και να συνεργαστούν διαδικτυακά με άλλους καθηγητές και τάξεις σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Εκμεταλλευόμενοι πλήρως τις τελευταίες διαδικτυακές τεχνολογίες και τη χρήση του Ίντερνετ βάσει κοινότητας, το Consumer Classroom παρέχει έτοιμους προς χρήση διδακτικές πηγές σε μια ευρεία γκάμα θεματικών ενοτήτων αγωγής του καταναλωτή, από τη βιώσιμη και υπεύθυνη κατανάλωση έως την οικονομική γραμματοσύνη.

Το Consumer Classroom καλεί τους καθηγητές να συμμετάσχουν σε μια δυναμική διαδικτυακή κοινότητα καθηγητών από όλη την Ευρώπη και από άλλα μέρη. Η ίδια τους βοηθά να μοιραστούν με τους μαθητές τους, να ενθαρρύνουν τα δια-σχολικά διεπιστημονικά έργα και επίσης προσφέρει στους καθηγητές την ευκαιρία να αποκτήσουν ειδίκευση στην αγωγή του καταναλωτή μέσα στο δικτυακό τόπο.

Η φιλοδοξία του Consumer Classroom είναι να εξελιχθεί σε έγκριτη φωνή της αγωγής του καταναλωτή στο διαδίκτυο προκειμένου να συμβάλλει στη βελτίωση της ευαισθητοποίησης των εφήβων, χειραφετώντας τους μελλοντικούς καταναλωτές μας και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σε ποιους απευθύνεται αυτός ο δικτυακός τόπος;

Ο παρών δικτυακός τόπος, που διατίθεται στις επίσημες γλώσσες της ΕΕ, είναι αφιερωμένος σε καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παιδιών ηλικίας 12-18 ετών και στα 27 κράτη μέλη της ΕΕ. Οι διδακτικοί πόροι είναι προσαρμοσμένοι για αυτήν την γκάμα ηλικιών, με μια σαφή διάκριση μεταξύ μαθητών ηλικίας 12-14 ετών και μαθητών ηλικίας 15-18 ετών.

Όλοι οι δάσκαλοι

Κάθε μάθημα στο σχολείο έχει στοιχεία αγωγής του καταναλωτή – από τη λογοτεχνία έως τα μαθηματικά, την οικιακή οικονομία, τις θετικές επιστήμες και τις γλώσσες – η αγωγή του καταναλωτή διατέμνει διάφορα γνωστικά αντικείμενα και μπορεί να ενσωματωθεί σε διάφορα προγράμματα σπουδών.

Αγαπητοί καθηγητές, είστε ευπρόσδεκτοι να χρησιμοποιήσετε το Consumer Classroom και δεν απαιτείται καμία προηγούμενη γνώση αγωγής του καταναλωτή. Οι διδακτικοί πόροι περιλαμβάνουν σύντομες εισαγωγές και συνδέονται με ένα ή περισσότερα μαθήματα και θεματικές ενότητες καταναλωτών. Εάν ένα μάθημα δεν ταιριάζει απόλυτα με τη διδακτέα ύλη σας ή το μάθημά σας, μπορείτε να το προσαρμόσετε ώστε να ανταποκρίνεται με τις ανάγκες σας και το εθνικό πλαίσιο χρησιμοποιώντας το Εργαλείο δημιουργίας μαθήματος.

Θα έχετε επίσης την ευκαιρία να ζητάτε συμβουλές από ειδικούς σε θέματα αγωγής του καταναλωτή, όπως τις εθνικές καταναλωτικές οργανώσεις, καθώς και μαθαίνοντας περισσότερα μέσα από το εκπαιδευτικό υλικό που διατίθεται στον δικτυακό τόπο.

Εξοικονόμηση χρόνου

Κατανοούμε ότι οι καθηγητές έχουν περιορισμένο χρόνο προετοιμασίας για να βρουν και να δημιουργήσουν μαθήματα για τους μαθητές τους. Το Consumer Classroom προσφέρει έτοιμα μαθήματα βοηθώντας στην εξοικονόμηση χρόνου. Οι πόροι μπορούν να χρησιμοποιηθούν διαδικτυακά στην τάξη, να ληφθούν από το διαδίκτυο, να εκτυπωθούν ή να μοιραστούν μέσω διαδικτύου.

Συμμετάσχετε σε μια ευρωπαϊκή κοινότητα καθηγητών

Οι καθηγητές που θέλουν να επικοινωνούν εύκολα με τους μαθητές τους θα έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν, μοιραζόμενοι τους διδακτικούς πόρους τόσο διαδικτυακά όσο και στην τάξη.

Το Consumer Classroom είναι επίσης αφιερωμένο σε καθηγητές που επιθυμούν να συμμετέχουν σε μια δυναμική διαδικτυακή κοινότητα για συνεργασία και συζήτηση. Έχετε τη δυνατότητα να προσαρμόσετε το προφίλ σας και τις αναζητήσεις σας στο δικτυακό τόπο, να συνεργαστείτε με καθηγητές από άλλα σχολεία στη χώρα σας ή σε άλλα κράτη μέλη, να δημιουργήσετε καινοτόμα διασχολικά έργα ή να δημιουργήσετε τους δικούς σας διδακτικούς πόρους χάρη στα χρήσιμα εργαλεία στο δικτυακό τόπο.

Μπορείτε επίσης να απολαύσετε λίγο γόνιμο ανταγωνισμό με άλλα σχολεία και να γίνετε ειδικός στην αγωγή του καταναλωτή, πράγμα το οποίο θα έχει θετική επίδραση τόσο στους μαθητές σας όσο και στα σχολεία σας.

Όχι μόνο για καθηγητές, όχι μόνο για την Ευρώπη

Οι καθηγητές δεν είναι το μοναδικό κοινό-στόχο του δικτυακού τόπου Consumer Classroom. Ο παρών δικτυακός τόπος μπορεί επίσης να έχει ενδιαφέρον για καταναλωτικές οργανώσεις, εθνικούς συλλόγους καθηγητών, διευθυντές σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, υπουργεία παιδείας όλων των κρατών μελών και ειδικών στην αγωγή του καταναλωτή κλπ.

Με τον ίδιο τρόπο, το Consumer Classroom δεν αφορά αποκλειστικά την Ευρώπη. Οποιοσδήποτε επιθυμεί να συμβάλλει στην αγωγή του καταναλωτή είναι ευπρόσδεκτος να χρησιμοποιεί το δικτυακό τόπο.

Είστε έτοιμοι να αρχίσετε να μαθαίνετε και να διδάσκετε σχετικά με την αγωγή του καταναλωτή; Πατήστε εδώ για να εγγραφείτε

consumerclassroom.eu

Σχολιάστε