Έκοψαν το επίδομα σε 11χρονη με 80% αναπηρία


Ο Νίκος Μάλας, πατέρας της 11χρονης Μαρίας Μάλα, καταγγέλλει στο enikos.gr ότι ενώ η κόρη του πάσχει από αναπηρία και μάλιστα σε ποσοστό 80% με βάση τα πορίσματα των επιτροπών που την είχαν εξετάσει, του έχουν κόψει το επίδομα από τον Νοέμβριο του 2012.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μάλας αναφέρει ότι ενώ ήταν να εξεταστεί το κορίτσι τον Δεκέμβριο του 2012, καθώς υποχρεούνταν να παρουσιάζονται στην εν λόγω επιτροπή μία φορά το χρόνο για τον καθιερωμένο επανέλεγχο, μετά από απανωτές αναβολές, τελικά εξετάστηκε στις 21 Ιανουαρίου του 2013.

Από τη συγκεκριμένη επιτροπή τους είπαν ότι η απόφαση θα βγει σε 30 ημέρες από την εξέταση. Στη συνέχεια, δεν επικοινώνησε κανείς με την οικογένεια για την επανέγκριση του επιδόματος και ο κ. Μάλας επισκέφθηκε το ΙΚΑ του Αμαρουσίου, όπου του είπαν ότι το επίδομα έχει εγκριθεί και θα καταβληθεί μέχρι το τέλος του Μαρτίου του 2013.

Το επίδομα ωστόσο μέχρι και σήμερα δεν έχει καταβληθεί. Ο κ. Μάλας από τον Μάρτιο επισκέπτεται το ΙΚΑ Αμαρουσίου, από όπου τον στέλνουν στο ΙΚΑ Κηφισιάς και πίσω, ενώ στα τηλέφωνα που του έχουν δώσει δεν απαντά κανείς.

Το συγκεκριμένο επίδομα είναι εξαιρετικά σημαντικό για το παιδί, καθώς επί της ουσίας αποτελεί το μοναδικό εισόδημα της οικογένειας. Τόσο ο κ. Μάλας όσο και η σύζυγός του είναι άνεργοι και δεν έχουν άλλους πόρους.

 

newsitamea

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s