Η Χ.Α. κατέθεσε νόμο για το ρατσισμό… κατά των Ελλήνων


Πρόταση νόμου κατέθεσε σήμερα η ΚΟ της Χρυσής Αυγής, για την πάταξη του ρατσισμού κατά των Ελλήνων, όπως υποστηρίζει.

Στην πρόταση περιγράφονται οι νομικές πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν για την πάταξη της εγκληματικότητας από μετανάστες που έχουν εισέλθει παράνομα στη χώρα. Παράλληλα, περιέχει και μέτρα, όπως τονίζει, «για να παταχθούν οι υβριστές της ελληνικής ιστορίας».

Στην πρόταση νόμου αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «όποιος με πρόθεση, δημόσια, προφορικά ή διά του Τύπου, μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, εγκωμιάζει, αρνείται κακόβουλα ή εκμηδενίζει τη σημασία εγκλημάτων γενοκτονίας σε βάρος Ελλήνων, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών και χρηματική ποινή δέκα έως είκοσι χιλιάδων ευρώ».

Το ΠΑΣΟΚ σχολίασε την κίνηση της Χρυσής Αυγής, λέγοντας ότι πρόκειται για «θρασεία κίνηση» που αναδεικνύει τις ευθύνες των δυνάμεων του συνταγματικού τόξου, και πρωτίστως της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι προφανές ότι δεν αρκεί η ομόθυμη απόκρουση των κινήσεων του ναζιστικού μορφώματος. Πρέπει να ψηφισθεί επειγόντως ένας νέος νόμος ευρύτατης αποδοχής με βάση την κοινή πρόταση ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ που προτάσσεται χρονικά στην κοινοβουλευτική διαδικασία.

Παράλληλα, πρέπει να εφαρμοσθεί το εθνικό σχέδιο διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών, ώστε το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών να ενισχυθεί με απόλυτο σεβασμό στο Σύνταγμα και την ευρωπαϊκή έννομη τάξη» καταλήγει η ανακοίνωση.

polispress

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s