Είναι λάθος αυτό που είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παπούλιας, κατά τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παραδέχτηκε ότι πρέπει να υπάρχει Δημόσια τηλεόραση, εντούτοις υπεραμύνθηκε της υπογραφής της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου λέγοντα ότι:…

 «Οι δυνατότητες οι δικές μου παρέμβασης είναι περιορισμένες από το Σύνταγμα. Δηλαδή, δεν μπορώ να αναπέμψω Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, διότι δεν μου δίνει το δικαίωμα και την ευχέρεια αυτή το Σύνταγμα…».

Αυτό που είπε ο Πρόεδρος είναι εντελώς λάθος. Σύμφωνα με το άρθρο 44 παρ. 1 του Συντάγματος «Σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί, ύστερα από πρόταση του Yπουργικού Συμβουλίου, να εκδίδει πράξεις νομοθετικού περιεχομένου…».  Το Σύνταγμα λέει καθαρά ότι ο ΠτΔ «μπορεί» δεν λέει «υποχρεούται», όπως ορίζει σε άλλα σημεία το Σύνταγμα.

Επομένως ο ΠτΔ αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη της έκδοσης οποιασδήποτε Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, όπως φυσικά και αυτής της διάλυσης της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

 

 

hassapis-peter

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s