Από τον Πειραιά στα Χανιά με ένα κανό


Μια προσπάθεια αφιερωμένη στα παιδιά με καρκίνο

Διέσχισαν με κανό 270 ναυτικά μίλια από τον Πειραιά μέχρι τα Χανιά θέλοντας να στείλουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ψυχικής δύναμης σε όσα παιδιά πάσχουν από καρκίνο, αφιερώνοντας το ταξίδι τους στον Σύλλογο Γονέων Καρκινοπαθών Παιδιών «Πίστη». Ο λόγος για τον Άγγελο Χριστοφίδη και τον Κώστα Μανατάκη που έφτασαν στο ενετικό λιμάνι των Χανίων το απόγευμα της Δευτέρας και έτυχαν θερμής υποδοχής από την ομάδα κανόε καγιάκ του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, αθλητές, αλλά και εκπροσώπους τοπικών φορέων.

Το εγχείρημα των δύο ανδρών δεν ήταν το πρώτο, καθώς προηγήθηκαν ο διάπλους Αιγαίου το 2011 και το 2012 ο διάπλους του βόρειου Αιγαίου.

 «Το ταξίδι μας ήταν ένας δύσκολος αγώνας, αλλά πρέπει να πούμε ότι δεν παύει να είναι αμελητέος μπροστά στον αγώνα που δίνουν αυτά τα παιδιά μαζί με τις οικογένειές τους», δήλωσε ο Άγγελος Χριστοφίδης, ο οποίος, αναφερόμενος στα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο, τόνισε ότι «αυτός είναι ο δυσκολότερος αγώνας της ζωής. Τα παιδιά αυτά τραβούν το δυσκολότερο κουπί της ζωής. Είναι ένας αγώνας όμως που μπορεί να κερδηθεί και γι” αυτό πρέπει να δοθεί. Στη μεγάλη αβεβαιότητα της ζωής και της θάλασσας, το σημαντικότερο πράγμα είναι να είμαστε ο ένας δίπλα στον άλλον».

«Με τον Άγγελο έπρεπε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού να έχουμε μεγάλο δέσιμο μεταξύ μας, διαφορετικά θα ήταν αδύνατο να τα καταφέρουμε», δήλωσε ο Κώστας Μανατάκης, που συντρόφευσε στο ταξίδι τον Άγγελο Χριστοφίδη κωπηλατώντας μαζί του.

Ο καρκίνος στην παιδική ηλικία είναι μία ιάσιμη ασθένεια σε ποσοστό άνω του 80%. Θεραπεύεται σε πάρα πολλές περιπτώσεις και τα παιδιά μπορούν να επιστρέψουν στη φυσιολογική τους ζωή. Ο Σύλλογος «Πίστη» προσφέρει από το 1993 στήριξη στα παιδιά με καρκίνο και τις οικογένειές τους.

 

newsitamea

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s