Η ορθόδοξη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ


Του Στρατή Μαζίδη

Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος αποτελεί πλέον την ορθόδοξη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ καθώς παρέλαβε την κομματική του ταυτότητα από τα γραφεία της Κουμουνδούρου.

Η κίνησή του αυτή εντάσσεται στα πλαίσια της απόφασης της κυβέρνησης να κλείσει η ΕΡΤ και κατά συνέπεια να μη μεταδίδεται τηλεοπτικά η Θεία Λειτουργία όπως διαβάζουμε στο enikos.gr

Ο Ανθιμος ήταν αυτός που πριν λίγο καιρό από άμβωνος καλούσε το λαό να δωρίσει και ένα και δύο και όσους μισθούς χρειάζεται για να σωθούν οι τράπεζες.

Φοβερό έτσι; Ο λειτουργός του Κυρίου να κόπτεται και να δέεται υπέρ της των τραπεζών και του μαμωνά σωτηρίας. Να ετοιμάζει τα Αγια και να λέει “δώστε και σώστε”…τις τράπεζες.

Τώρα από το μνημονιακό μπλοκ παίρνει μεταγραφή για το ΣΥΡΙΖΑ! Παρέλαβε κομματική ταυτότητα ο δεσπότης που όταν κηρύσσει απευθύνει ξεχωριστό χαιρετισμό σε κάθε πολιτικό πρόσωπο ξεχωριστά λες και μέσα στο ναό δεν είναι όλοι ίσοι.

Ντούρου ντούρου, ντούρου ντούρου στην πλατεία Κουμουνδούρου…

“μὴ πεποίθατε ἐπ᾿ ἄρχοντας, ἐπὶ υἱοὺς ἀνθρώπων, οἷς οὐκ ἔστι σωτηρία” Ανθιμε.

“Η πάλη ούκ έστιν προς αίμα και σάρκα, αλλά προς τας αρχάς, προς τας εξουσίας, προς τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου” Ανθιμε.

Τα ξέχασες Δέσποτα;

Και δε μου λες, αύριο θα μιλήσεις ενάντια στη Νέα Τάξη Πραγμάτων, τον αντίχριστο και τη λέσχη Μπίλντερμπεργκ; Ποιος θα σε πιστέψει;

Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί ο κόσμος γυρνά την πλάτη στην Εκκλησία. Πώς να μη τη γυρίσει όταν οι ποιμένες τρέχουν στους λύκους και αδιαφορούν για τα πρόβατα;

Ποίμανε τα πρόβατά μου είπε ο Κύριος στον Πέτρο, Ανθιμε. Όχι τις τράπεζές μου.

Εδώ ταιριάζει το “Μέγας είσαι Κύριε και θαυμαστά τα έργα Σου!”.

Ήμαρτον Κύριε.

http://freepen.gr/

 

filotimia

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s