Η αίτηση του Άδωνη Γεωργιάδη για τη θέση του Υπουργού Υγείας


Αγαπητέ κύριε Σαμαρά, Αγαπητέ κύριε Βενιζέλε,

Με επικείμενη τη χρεωκοπία του ΕΟΠΥΥ, και με τα κλειστά νοσοκομεία και την έλλειψη πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας να είναι πλέον πραγματικότητα, η κυβέρνηση χρειάζεται κάποιον που να μπορεί να αγνοήσει το ανθρώπινο κόστος των πολιτικών λιτότητας και να επικεντρωθεί στην επίτευξη των στόχων που θέτει η τρόικα. Πιστεύω ότι είμαι το κατάλληλο άτομο για να το κάνω αυτό, και ορίστε γιατί:

– Με πλούσια καριέρα ως πανελίστας πρωινών εκπομπών, μπορώ να εγγυηθώ ότι το αναπόφευκτο των περικοπών υπογραμμίζεται με κάθε ευκαιρία. Καθώς είμαι γνωστός για τη διαπεραστική φωνή μου και την άτεγκτη επιχειρηματολογία μου. Αυτό το γεγονός με καθιστά ιδανικό Υπουργό Υγείας, αφού μπορεί να εξασφαλίσει ότι η φωνή της αντιπολίτευσης δεν θα είναι δυνατό να ακουστεί πάνω από τις αγριοφωνάρες μου.

– Με εμένα στο Υπουργείο Υγείας, φαινόμενα όπως η «υγειονομική βόμβα» του Λοβέρδου θα γίνουν συχνότερα. Αντί να επικεντρωθώ στις ανάγκες του συστήματος, όπως την εξασφάλιση πρόσβασης για όλους, τη μείωση υπέρογκων φαρμακευτικών δαπανών και τις στοχευμένες υπηρεσίες για αυτούς που έχουν χτυπηθεί περισσότερο από την κρίση, θα κατηγορώ τους μετανάστες και τις περιθωριοποιημένες ομάδες για τα κακώς κείμενα στο ΕΣΥ, θα υπογράψω ακριβές συμβάσεις για την κάλυψη πολύ μικρών υγειονομικών αναγκών, και θα αρνηθώ να λάβω υπόψη μου οποιαδήποτε στοιχεία συνδέουν τη λιτότητα με χειρότερη υγεία.

– Μπορώ να εγγυηθώ ότι οι πληρωμές προς παρόχους υγείας και νοσοκομεία θα πάψουν πάραυτα. Έχοντας προηγουμένως διατελέσει Υφυπουργός Ναυτιλίας, έχω ισχυρούς δεσμούς με την ελληνική ελίτ, η οποία μπορεί να ενδιαφερθεί για μία εξάπλωση των δραστηριοτήτων της στον τομέα της Υγείας. Μπορώ να εγγυηθώ ότι θα αποκομίσουν μεγάλα κέρδη χώρις την υποχρέωση να επιτεύξουν στόχους ποιότητας και καθολικής πρόσβασης. Έτσι μπορώ να φέρω εις πέρας το θατσερικό όνειρο του ολοκληρωτικά ιδιωτικοποιημένου συστήματος, στο οποίο απαιτείται οι πολίτες να πληρώνουν από την τσέπη τους για υπηρεσίες, ενώ η πρόσβαση για μεγάλα κομμάτια του πληθυσμού γίνεται οικονομικά απαγορευτική.

– Τέλος, θα εξακολουθήσω να αγνοώ έρευνες σχετικά με τις κοινωνικές ορίζουσες της υγείας, και θα αποφύγω τη συνεργασία με συναρμόδια Υπουργεία, όπως το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, το Υπουργείο Δημοσίων Έργων και το Υπουργείο Οικονομικών. Εκτός εάν η συνεργασία θα επιταχύνει τις περικοπές που σκοπεύουμε να κάνουμε.

Ελπίζω να λάβετε σοβαρά υπόψη την αίτησή μου, και αναμένω την απάντησή σας με αγωνία.

Μετά τιμής,

Άδωνις Γεωργιάδης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s