Ο Βενιζέλος… ανακάλυψε ότι η κοινωνία δεν αντέχει νέα μέτρα


beni04-KENTRINEWS.GR

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ… ανακάλυψε – με μια μικρή καθυστέρηση μερικών χρόνων- ότι η κοινωνία δεν αντέχει νέα μέτρα. Δίκιο έχει! Αφού είναι γνωστό πως την ισοπέδωσαν, την κοινωνία, με τα μνημόνια και τα δεκάδες βάρβαρα μέτρα!! Ποιος μπορεί εξάλλου να ξεχάσει πόσα μέτρα επέβαλε αυτός και το κόμμα του τα 3 τελευταία χρόνια… Πάει πολύ όμως να έρχεται τώρα που στρογγυλοκάθισε στην καρέκλα του υπουργού Εξωτερικών, να “παραδίδει″  και μαθήματα ευαισθησίας.

Σύμφωνα με τον Βενιζέλο, όπως διαρρέει η Ιπποκράτους, είναι άδικη για την Ελλάδα και τους Έλληνες που καταβάλουν πολλές προσπάθειες για την έξοδο από την κρίση, η εντύπωση που δημιουργείται κάθε φορά που η τρόικα επισκέπτεται την Ελλάδα, καθώς αναδεικνύονται μόνο τα ανοιχτά ζητήματα και τα προβλήματα.

Ο κ. Βενιζέλος έκανε τη σχετική υπογράμμιση κατά τη συνάντηση που είχε την Πέμπτη με τους επικεφαλής της τρόικας, στη διάρκεια της οποίας έγινε επισκόπηση του σημείου στο οποίο βρίσκονται οι συζητήσεις με όλα τα επιμέρους υπουργεία.

«Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε την ανάγκη οι επισκέψεις της τρόικας να λειτουργούν έτσι ώστε να αναδεικνύονται τα μεγάλα επιτεύγματα της χώρας και οι προοπτικές που έχει πλέον η Ελλάδα για οριστική έξοδο από την κρίση και για ανάκτηση της θέσης της μέσα στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη και όχι να αναδεικνύονται μόνο τα ανοικτά ζητήματα και τα προβλήματα, τα οποία πολλές φορές επαναλαμβανόμενα, δημιουργούν μία άδικη εντύπωση και δεν συμβάλλουν στην ενθάρρυνση της ελληνικής κοινωνίας, η οποία περιμένει αναγνώριση των θυσιών της και χειροπιαστά δείγματα προόδου», τονίζουν πηγές του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος επέμεινε επίσης «στη θεμελιώδη θέση πως ούτε η οικονομία ούτε η κοινωνία αντέχει νέα δημοσιονομικά μέτρα και κατά τη διάρκεια της συζήτησης δεν ετέθη ζήτημα νέων δημοσιονομικών μέτρων».

Ειδική αναφορά έγινε στο θέμα της ανεργίας, όπου «η τρόικα συμφώνησε με την ανάγκη να προωθηθούν ειδικά προγράμματα για την ανάσχεση της ανεργίας των νέων και την δημιουργία θέσεων εργασίας κυρίως στους τομείς της αυτεπιστασίας και της κοινωφελούς εργασίας σε συνεργασία με τους δήμους».

Τέλος, επανέλαβε τη θέση του για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, όχι μόνο λόγω της οικονομικής σημασίας, αλλά και λόγω της συμβολικής και ψυχολογικής σημασίας που έχει το μέτρο αυτό για την τόνωση της αγοράς.

kentrinews

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s