Έχει τροποποιηθεί ο νόμος Κατσέλη – το πήρατε χαμπάρι;


Νέες προϋποθέσεις θα αρχίσουν να ισχύουν για τους καταναλωτές που είναι στο ‘κόκκινο’ λόγω τραπεζικών δανείων.

Το νέο θεσμικό πλαίσιο του υπουργείου Ανάπτυξης που τροποποιεί τον νόμο Κατσέλη προβλέπεται για όσους καταθέτουν αιτήσεις στα ειρηνοδικεία η καταβολή στις τράπεζες ποσού ίσου με το 10% της μηνιαίας δόσης των δανείων τους ή τουλάχιστον 40 ευρώ μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης. Ωστόσο, την υποχρέωση αυτή δεν την έχουν μόνο όσοι καταθέτουν από δω και στο εξής αίτηση αλλά και εκείνοι που το έχουν πράξει πριν από τον νέο νόμο – η απόφαση αυτή θα έχει αναδρομική ισχύ, ενώ κενό παραμένει το αν αφορά και τις περιπτώσεις εκείνες για τις οποίες έχουν εκδοθεί προσωρινές διαταγές για μη πληρωμή δόσεων.

Ο νόμος Κατσέλη τροποποιήθηκε πριν από περίπου έναν μήνα και μία από τις αλλαγές που φέρνει βάζει σε νέες διαδικασίες όχι μόνο όσους θα υποβάλουν από τώρα και στο εξής αιτήσεις για ρύθμιση των χρεών τους αλλά και τους περίπου 44.000 δανειολήπτες που περιμένουν για την εκδίκαση της υπόθεσής τους.

Αν σε αυτό προσθέσουμε και το γεγονός ότι όποιος θέλει ρύθμιση δανείων πρέπει να τακτοποιεί τα χρέη προς το δημόσιο πρώτα, τότε μιλάμε ότι όλα αυτά αφορούν στην μεγάλη εκείνη ομάδα ατόμων που ονομάζονται Ο Κανένας!

 

zoomblog

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Έχει τροποποιηθεί ο νόμος Κατσέλη – το πήρατε χαμπάρι;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s