Το 50% των λογαριασμών του δήμου Θεσσαλονίκης δέσμευσε το υπουργείο Οικονομικών


dcc255148dd31ea97602b09324e3fed0_L

Το 50% των λογαριασμών του δήμου Θεσσαλονίκης δέσμευσε το υπουργείο Οικονομικών, καθώς, όπως προέκυψε μετά από φορολογικό έλεγχο που διενήργησε η ΔΟΥ τη πόλης, ο δήμος δεν είχε καταβάλλει χαρτόσημο επί 17 έτη και συγκεκριμένα από το 1993 έως το 2010.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συνολική αξία των μη καταβεβλημένων χαρτοσήμων, που έπρεπε να καταβάλλει ο δήμος για τα ενοίκια που ελάμβανε από τις διαφημίσεις που υπάρχουν σε δημοτικούς χώρους, ανέρχεται σε 1,2 εκατ. ευρώ.

«Αμεσα ζητήσαμε άρση της δέσμευσης. Μπορεί να υπάρξουν προβλήματα πληρωμών» ανέφερε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Αρβανίτης μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη.

Η δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών έγινε με πράξη νομοθετικού περιεχομενου στις 6 Αυγούστου ενώ από την Εφορία ζητήθηκε από το δήμο Θεσσαλονίκης να δώσει εξηγήσεις μέχρι τις 9 Αυγούστου, με τον τελευταίο να ζητά παράταση ως τις 27 του μηνός.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης μεταβαίνει στην Αθήνα προκειμένου να συναντηθεί για το συγκεκριμένο θέμα με τον γενικό γραμματέα Εσόδων Χάρη Θεοχάρη.

 

lykavitos

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s