Ο ΣΥΡΙΖΑ είσαι συ, ο Χασάν. Καταγγέλλει η Τ.Ο. Λήμνου “παράνομη” επαναπροώθηση λαθρομεταναστών


Χωρίς σχόλια από την ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ Λήμνου. Κανονικά θα έπρεπε να έρθουν όλοι στην Αθήνα και να γίνουν Ελληνες αύριο το πρωί. Το μόνο που ΔΕΝ καταγγέλλουν είναι ότι κάποιοι μπήκαν παράνομα στη χώρα. Μόνο…χωρίς νόμιμα έγγραφα.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

  Καταγγέλλουμε τις πρωτοφανείς και κατάφωρα παράνομες ενέργειες στις οποίες προέβη το Λιμεναρχείο Λήμνου στις 29/8, όταν ομάδα μεταναστών χωρίς νόμιμα έγγραφα αποβιβάστηκε με βάρκα στην Πλάκα.

  Καταγγέλλουμε επίσης την απίστευτη ιστορία που «έστησε» το Λιμεναρχείο (με την ανοχή,  συνεργασία και συγκάλυψη και των αστυνομικών αρχών της Λήμνου) προκειμένου να δικαιολογήσει την παράνομη και ενάντια στο προσφυγικό δίκαιο και τις διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας, επαναπροώθηση μεταναστών στην Τουρκία.

Συγκεκριμένα:

Τα χαράματα της Πέμπτης, περίπου στις 6,00’ το πρωί, αποβιβάζονται στην Πλάκα 15-20 μετανάστες μεταξύ των οποίων και γυναίκες με παιδιά. Κάτοικοι του χωριού ενημερώνουν την αστυνομία και το Λιμενικό, οι οποίοι  και τους συλλαμβάνουν. Και αντί να ακολουθηθεί η νόμιμη, σύμφωνα με το δίκαιο διαδικασία της κράτησης, αναγνώρισης και προώθησης προς τα αστικά κέντρα, οι λιμενικές αρχές, προφανώς εκτελώντας εντολές ανωτέρων της υπηρεσίας τους, τους επιβιβάζουν στην βάρκα και τους προωθούν στα τουρκικά χωρικά ύδατα και την τουρκική ακτοφυλακή. Προκειμένου δε να δικαιολογήσουν την παρανομία, επικαλέστηκαν ψευδώς ότι οι μετανάστες δεν αποβιβάστηκαν στο νησί αλλά εντοπίστηκαν στις 5,00’ το απόγευμα (δηλ. 11 ώρες μετά την αποβίβασή τους), στην οριογραμμή μεταξύ Λήμνου-Ίμβρου και πριν ακόμη εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

 

  Θεωρούμε ότι το περιστατικό δεν είναι τυχαίο. Εγκαινιάζει μια νέα (τουλάχιστον για τη Λήμνο) τακτική των λιμενικών αρχών, επαναπροώθησης των μεταναστών-προσφύγων με συνοπτικές-παράνομες διαδικασίες, με ταυτόχρονα κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του προσφυγικού δίκαιου και των διεθνών δεσμεύσεων. Και αυτό, ακόμη και αν πρέπει να «στηθούν» από επίσημες κρατικές αρχές, ψεύτικες ιστορίες και σκηνικά που να καλύπτουν την επαναπροώθηση.

Θεωρούμε ακόμη ότι είναι απαραίτητη η άμεση διερεύνηση του περιστατικού και η απόδοση ευθυνών στους εμπλεκόμενους στην επιχείρηση.

Και επιμένουμε: οι επιδείξεις ισχύος σε απελπισμένους ανθρώπους, σε ανήλικα παιδιά και σε μωρά, σε πρόσφυγες και μετανάστες που εγκαταλείπουν τον τόπο τους για το αυτονόητο, δηλ. την επιβίωσή τους, δεν συνιστούν μεταναστευτική πολιτική. Πολύ δε περισσότερο, δεν εγγυώνται κατά κανέναν τρόπο την ασφάλεια των ελλήνων πολιτών. Στην πραγματικότητα, γίνονται επικίνδυνες διοικητικές συνήθειες, που γενικεύονται και στην πράξη ακυρώνουν κάθε έννοια ασφάλειας και του έλληνα πολίτη.

                                                            Η Προσωρινή Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ Λήμνου.

 

freepen

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s