Ρεπορτάζ του CNN για τους «καταθλιπτικούς Έλληνες»


farmaka 0

Σε δημοσίευμα του, το αμερικανικό δίκτυο CNN επιτίθεται στην πολιτική λιτότητας που επιβάλλει η tρόικα και έχει άμεση επίδραση στην Υγεία και υποστηρίζει πως η βαθιά ύφεση δεν αποτελεί πλέον λύση αλλά μέρος του προβλήματος με ανυπολόγιστο κόστος για τους ανθρώπους.

Ειδικότερα, το CNN αναφέρεται στο ελληνικό σύστημα Υγείας και στις περικοπές που έχει απαιτήσει η Τρόικα σημειώνοντας: «Η Ελλάδα για παράδειγμα, βρίσκεται στο μέσο μιας δημόσιας καταστροφής της Υγείας. Προκειμένου να πιάσει τους στόχους που έχει θέσει η Τρόικα, η Ελλάδα έχει »κόψει» το μπάτζετ στην Υγεία πάνω από 40%», υποστηρίζει το δημοσίευμα.

Αποτέλεσμα αυτών των περικοπών σύμφωνα με το CNN, είναι η αύξηση των μολύνσεων με ΗΙV πάνω από 200% από το 2010 κυρίως από ναρκομανείς, καθώς και μια επιδημία ελονοσίας στην Ελλάδα, την οποία το αμερικανικό δίκτυο χαρακτηρίζει ως «την μεγαλύτερη των τελευταίων 40 χρόνων», επειδή μειώθηκαν τα κονδύλια για ψεκασμούς κουνουπιών.

Επιπρόσθετα, το CNN επισημαίνει πως «πάνω από 200 σημαντικά φάρμακα έχουν αποσυρθεί από τα ράφια των φαρμακείων, καθώς ο κρατικός προϋπολογισμός για τα φάρμακα μειώθηκε σε μεγάλο βαθμό και οι φαρμακευτικές εταιρείες φεύγουν από την χώρα μαζικά».

Στη συνέχεια, το δημοσίευμα τονίζει πως από το 2008 μέχρι σήμερα, έχει σημειωθεί αύξηση πάνω από 40% στους ανθρώπους οι οποίοι αναφέρουν πως δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν την ιατρική φροντίδα την οποία θεωρούν αναγκαία, με την πλειοψηφία να είναι συνταξιούχοι.

Επίσης, στις τραγικές επιπτώσεις των περικοπών στην υγεία και της ύφεσης που μαστίζει την χώρα, το CNN καταλογίζει την αύξηση κατά 24% στα έξοδα νοσηλείας στα δημόσια νοσοκομεία, με αποτέλεσμα η βρεφική θνησιμότητα να έχει αυξηθεί 40% από το 2008 έως το 2010, ενώ παράλληλα επισημαίνει πως «με ελάχιστες ελπίδες για το μέλλον, οι απελπισμένοι πολίτες ψάχνουν φθηνά συνθετικά φάρμακα, ενώ έχει εκτοξευθεί η χρήση αντικαταθλιπτικών. Ο ρυθμός αυτοκτονιών στην Ελλάδα ο οποίος ήταν από τους χαμηλότερους στην Ευρώπη έχει ανέβει πολύ ψηλά».

Αποτιμώντας την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το σύστημα υγείας στην Ελλάδα, το CNN αναρωτιέται: «Ηταν όλα αυτά οι αναπόφευκτες επιπτώσεις της ύφεσης ή οι επιπτώσεις της λιτότητας; Προφανώς η ελληνική οικονομική και πολιτική ελίτ έχει κάνει λάθη. Και είναι επίσης προφανές πως τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας μειώθηκαν λόγω των πακέτων στήριξης. Αλλά όσα έχουν υποφέρει οι Ελληνες πολίτες δεν ήταν αναπόφευκτα», σημειώνει το δημοσίευμα, το οποίο προχωρώντας «καταρρίπτει τρεις μύθους για το σύστημα υγείας της Ελλάδας»:

«Το σύστημα υγείας της Ελλάδας είναι ακριβό και ανεπαρκές»: «Μα υπάρχουν μόλις πέντε κρεβάτια στην Ελλάδα ανά χίλιους πολίτες, την ίδια στιγμή που υπάρχουν πάνω από 8 ανά 1000 στη Γερμανία», αναφέρει το CNN.

«Οι Ελληνες είναι τεμπέληδες»: «Οι Ελληνες δούλεψαν το 2011 2.038 ώρες τον χρόνο- 600 ώρες παραπάνω από τον μέσο Γερμανό», σημειώνει το δημοσίευμα.

«Τα χρήματα των πακέτων διάσωσης σπαταλιούνται»: «Τα χρήματα δεν δίνονται για να υποστηρίξουν το ελληνικό σύστημα υγείας- αντίθετα επιστρέφονται πίσω σε μεγάλες διεθνείς τράπεζες στη Γερμανία,την Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο», απαντά το CNN.

Το δημοσίευμα κλείνει, αναφέροντας πως με την δυσκολία που θα έχει το ελληνικό σύστημα Υγείας να αντιμετωπίσει ασθένειες όπως το HIV και η ελονοσία επιβεβαιώνει τη φράση «οι περικοπές σε ζωτικά κοινωνικά προγράμματα, δεν είναι μόνο αυτοκαταστροφικές, αλλά και θανατηφόρες».

 

prisonplanet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s