Γιατί δεν ανεβαίνει δημοσκοπικά ο ΣΥΡΙΖΑ;


Σχόλιο MySatelite: Τόσο δύσκολο είναι να καταλάβει κανείς πως ο Έλληνας ψηφοφόρος απλούστατα δεν εμπιστεύεται πολιτικό που προεκλογικά προφέρει τη λέξη <<κατάργηση>> και σε επιστολή του προς τους Μπαρόζο, Ρομπάι, Ντράγκι, Γιούνκερ, Σουλτς την μετατρέπει σε <<επανεξέταση>>; Ψέματα έχουμε φάει πολλά απο πολλούς τα τελευταία χρόνια. Όχι άλλο κάρβουνο. Όχι άλλους νενέκους. Και επιτέλους, φτάνει πια με την επιλεκτική αμνησία μας!

Με τέτοια καταστροφή που υφίσταται η χώρα και ο λαός, λογικά θα έπρεπε ο ΣΥΡΙΖΑ να είχε απογειωθεί δημοσκοπικά. Όμως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. 

Υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι για τους οποίους δεν ανεβαίνει δημοσκοπικά ο ΣΥΡΙΖΑ, παρότι το κόμμα αυτό κατάργησε τις συνιστώσες του και παρότι κατέβασε τους τόνους του σε σχέση με την μονομερή κατάργηση του μνημονίου και την έξοδο από το ευρώ.

Δεν είναι λοιπόν εμπόδιο, τόσο η ανησυχία που δημιουργούν η τυχόν έξοδος από το ευρώ ή η μονομερής κατάργηση του μνημονίου. Εξάλλου ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται. Εκείνα που κατά τη δική μας έρευνα φοβίζουν τους πολίτες σε σχέση με την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ είναι τρεις κυρίως λόγοι.

Ακίνητα, φορολογία, αλλοδαποί και εθνικά θέματα.

1) Ο πρώτος λόγος είναι η ανησυχία για το τι θα γίνει με τα ακίνητα του κόσμου. Υπάρχουν φόβοι (και αυτό δεν το ξεκαθαρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ) ότι θα αυξηθούν τόσο πολύ οι φόροι των ακινήτων (ειδικά στις περιπτώσεις εκείνες όπου υπάρχει κυριότητα σε περισσότερα ακίνητα) που τελικά θα οδηγήσουν σε απώλεια των ακινήτων και θα κάνουν τη σημερινή φορολόγηση της συγκυβέρνησης (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) να μοιάζει με παιδική χαρά. Αφετέρου υπάρχουν φόβοι ότι μπορεί να βγουν σε πλειστηριασμούς τα ακίνητα για χρέη προς το Δημόσιο ή ακόμα και να επιταχθούν ακίνητα, προκειμένου να μείνουν μέσα άστεγοι και αλλοδαποί.

2) Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με τη φορολόγηση των εισοδημάτων και ειδικότερα των μικρομεσαίων επιχειρηματιών και ελεύθερων επαγγελματιών. Ο κ. Μηλιός είπε χθες ότι η φορολογική κλίμακα θα αρχίσει από το 30% για τα κατώτερα εισοδήματα και θα ανεβαίνει προοδευτικά. Με τέτοιο οικονομικό πρόγραμμα δεν πρόκειται να πείσει τους πολίτες ο ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα ο πολίτης λαμβάνει το μήνυμα ότι η φορολογία θα πολλαπλασιαστεί προκειμένου να στηθεί νέα κρατικοδίαιτη πολιτική πελατεία.

3) Ο τρίτος λόγος έχει να κάνει με το τι θα γίνει με τους παράνομους μετανάστες και τα εθνικά θέματα και κυρίως αυτά που έχουν να κάνουν με τους μουσουλμάνους της Θράκης και την ονομασία των Σκοπίων.

Θα πρέπει λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ να δώσει πειστικές και δεσμευτικές απαντήσεις στα πιο πάνω τρία θέματα. Απαντήσεις τέτοιες που θα καθησυχάζουν τους πολίτες, διαφορετικά, ακόμα και αν έρθει πρώτο κόμμα, δεν θα μπορέσει να σταθεί στην εξουσία και να μακροημερεύσει.

 

hassapis-peter

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s