Ιστορική αλλαγή: Πλαστικά χαρτονομίσματα από την Τράπεζα της Αγγλίας


Ιστορική αλλαγή: Πλαστικά χαρτονομίσματα από την Τράπεζα της ΑγγλίαςΠλαστικά χαρτονομίσματα των 5 και 10 λιρών, που σταδιακά θα αντικαταστήσουν τα αντίστοιχα χάρτινα, σχεδιάζει να εκδώσει η Τράπεζα της Αγγλίας, προχωρώντας στην μεγαλύτερη νομισματική αλλαγή των τελευταίων 300 ετών στην Βρετανία.

 

Τα πολυμερή νομίσματα θα είναι μικρότερα σε μέγεθος από τα τρέχοντα των 5 και 10 λιρών και αναμένεται να τεθούν σε κυκλοφορία μέχρι το 2016.

 

Η νέα γενιά νομισμάτων θα σηματοδοτεί την μεγαλύτερη αλλαγή στο νόμισμα της Βρετανίας, τα τελευταία 300 χρόνια. Τα πλαστικά χρήματα θα είναι αδιάβροχα, θα αντέχουν σε μια πλύση 90 βαθμών στο πλυντήριο, θα είναι πιο υγιεινά, αφού θα απορροφούν λιγότερα βακτήρια, θα τσαλακώνονται και θα σκίζονται πιο δύσκολα, ενώ θα δυσκολεύουν περισσότερο τους παραχαράκτες.

 

Ο χρόνος ζωής τους πάντως θα είναι έως και μία δεκαετία, πολύ μεγαλύτερος από αυτόν των τρέχοντων χαρτονομισμάτων που είναι γύρω στην διετία. To γεγονός ότι δεν θα χρειάζεται τόσο συχνή αντικατάστασή τους, λέγεται ότι θα οδηγήσει στην εξοικονόμηση 10 εκατομμυρίων λιρών ετησίως.

 

Τα πλαστικά νομίσματα ωστόσο δέχθηκαν κριτική επειδή κολλάνε μεταξύ τους και γλιστρούν περισσότερο από τα χάρτινα, ενώ όπως ήταν αναμενόμενο, απέτυχαν στο τεστ του σιδερώματος, αφού άρχισαν να λιώνουν.

ethnos.gr

 

dou

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s