Μετρό Θεσσαλονίκης: 2017, 2018, 2020 και βάλε;…H εκτίμηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης για την ολοκλήρωση της γραμμής Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός – Ν. Ελβετία και η απαισιοδοξία των εργαζομένων…

«Μετρό το νωρίτερο που θα δούμε είναι το 2018 κι αυτό στη γραμμή Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός – Ν. Ελβετία». Την εκτίμηση έκανε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Ενώ ακόμη πιο απαισιόδοξος εμφανίστηκε ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στο μετρό Θεσσαλονίκης, Χάρης Κυπριανίδης, επαναλαμβάνοντας ότι ολοκλήρωση της βασικής γραμμής πριν από το 2020 δεν μπορεί να γίνει.

Όπως είπε ο κ. Κυπριανίδης, «τα περί τέλη 2016, αρχές 2017 για ολοκλήρωση του μετρό δεν ευσταθούν. Οι αρχαιολογικές ανασκαφές που υπολείπονται χρειάζονται περίπου τριάμιση χρόνια. Οι δοκιμές των συστημάτων δε θα επιτρέψουν καν να ολοκληρωθεί η βασική γραμμή ούτε το 2020…».

Αντί για 3.000 εργαζόμενους απασχολούνται μετά βίας 500, είπε ο κ. Κυπριανίδης. Σε μια εβδομάδα απολύονται άλλοι 60. Πόροι για τη συνέχιση και ολοκλήρωση των ανασκαφών δεν υπάρχουν προς το παρόν, δήλωσε. Επίσης, παρατήρησε ότι ακόμη δεν έχει απελευθερωθεί από το Δήμο το χώρο του αμαξοστασίου της Πυλαίας.

Ο κ. Κυπριανίδης ζήτησε υποστήριξη από το Δήμο για την απελευθέρωση του χώρου του αμαξοστασίου, τη συνέχιση χρηματοδότησης των αρχαιολογικών ανασκαφών και για την εφαρμογή της λύσης με επανατοποθέτηση των αρχαίων στο σταθμό Βενιζέλου.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι «ο κύριος και ίσως μοναδικός λόγος καθυστέρησης είναι η έλλειψη έγκαιρης χρηματοδότησης και τα προβλήματα σε μελετητικό επίπεδο. Ένα τρίτο θέμα είναι η τραγωδία των στάσεων. Το άγαλμα του Μεγαλέξανδρου να βρίσκανε στη Βενιζέλου δε θα ήταν τόσο σημαντικό όσο τα σημερινά ευρήματα. Αν δεν έχουμε αναπομπή της υπόθεσης των αρχαίων του σταθμού Βενιζέλου στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, δεν πρόκειται να αποσύρουμε την προσφυγή που έχουμε κάνει στο ΣτΕ ως Δήμος»…

Του Τάσου Τασιούλα voria.gr

ioablognews

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s