Ασαντ: Η Συρία θα δώσει τα χημικά σε 1 μήνα, αν πάψουν οι ΗΠΑ να την απειλούν


asant

“Η Συρία θα ξεκινήσει την παράδοση των χημικών της όπλων ένα μήνα αργότερα από την υπογραφή της στη συνθήκη για τα χημικά όπλα” δήλωσε ο Ασαντ σε ρωσικό τηλεοπτικό σταθμό όπως μεταδίδει η RT.

Ο σύριος πρόεδρος έσπευσε να προσθέσει πως θέτει το οπλοστάσιο σε διεθνή έλεγχο εξαιτίας της ρωσικής παρουσίας και όχι λόγω των αμερικανικών απειλών.
Τις επόμενες ημέρες η Δαμασκός θα αποστείλει στον ΟΗΕ όλα τα απαραίτητα έγγραφα για τη συμφωνία για τα χημικά όπλα και ένα μήνα αργότερα θα ξεκινήσει να παρέχει πληροφορίες σχετικά με το οπλοστάσιό της σε διεθνείς οργανισμούς.

“Υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία και θα επιμείνουμε σε αυτή” τόνισε ο Ασαντ.

Ο σύριος πρόεδρος όμως πήγε ένα βήμα παραπέρα: “αυτό δε σημαίνει ότι επειδή η Συρία θα βάλει την υπογραφή της πως όλα τελείωσαν. Είναι μια αμοιβαία διαδικασία και πρώτα από όλα πρέπει οι ΗΠΑ να πάψουν να απειλούν τη Συρία” ενώ συνέχισε λέγοντας πως πολλά εξαρτώνται από το βαθμό αποδοχής της ρωσικής πρότασης.

“Οι τρομοκράτες προσπαθούν να προκαλέσουν αμερικανικό χτύπημα στη Συρία. Οι αντάρτες ενισχύονται με χημικά όπλα από το εξωτερικό” προσέθεσε.

“Έχουμε υποχρέωση να ερευνήσουμε τα χημικά που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση για να ανακαλύψουμε τα συστατικά τους και ποιος τα χρησιμοποίει” συνεχίζει ο Ασαντ.

“Όλες οι χώρες ισχυρίζονται πως δε συνεργάζονται με τρομοκράτες αλλά εμείς ξέρουμε σίγουρα ότι η δύση του βοηθά. Και κάποιες χώρες όπως η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία έχουν απευθείας συνδέσομους και τους προμηθεύουν με όλων των ειδών τα όπλα”.

“Αν θέλουμε ειρήνη στην περιοχή τότε πρέπει όλες οι χώρες να σεβαστούν τις συνθήκες και το Ισραήλ είναι η πρώτη χώρα που οφείλει να το πράξει καθώς διατηρεί ατομικό, χημικό και βιολογικό οπλοστάσιο”.
“Η Συρία καταβάλλει προσπάθειες ώστε να αποφευχθεί ένας τρελός πόλεμος στη Μέση Ανατολή στον οποίο θέλουν να μας σύρουν οι ΗΠΑ” σχολίασε.

 

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Ασαντ: Η Συρία θα δώσει τα χημικά σε 1 μήνα, αν πάψουν οι ΗΠΑ να την απειλούν

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s