ΠΟΣΟ ΛΑΜΟΓΙΑ ΡΕ, ΠΟΣΟ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ?????? ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΜΩΣ, ΕΓΩ ΑΡΧΙΖΩ ΚΑΙ ΤΟ ΦΧΑΡΙΣΤΙΕΜΑΙ…!!!! ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ….!!!!!!!!!!


Αποδομήθηκε στο μεταξύ το προπαγανδιστικό κόλπο της κυβέρνησης με το διαβόητο «πρωτογενές πλεόνασμα» για το οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου. Πρώτο τέχνασμα, η αναφορά σε πλεόνασμα του προϋπολογισμού, όχι της γενικής κυβέρνησης.

Ετσι εξαιρούνται τα έξοδα για τους δήμους και τα ασφαλιστικά ταμεία που έχουν τεράστια ελλείμματα. Δεύτερο τρικ, η πρόσθεση στο πλεόνασμα 1,5 δισ. ευρώ που επιστράφηκαν από τα κέρδη κεντρικών τραπεζών που εμπιστεύτηκαν ελληνικά ομόλογα – κάτι που απαγορεύεται ρητά από το Μνημόνιο και την ΕΕ.

Πλεόνασμα 1,4 δισ. ευρώ, λοιπόν; Τυπικά, ναι. Ουσιαστικά, όχι. Πρόκειται για λογιστική απάτη! Γιατί; Πρώτον, επειδή η κυβέρνηση δεν επέστρεψε 0,7 δισ. ευρώ (683 εκ. για την ακρίβεια) φόρους σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, από το 1,8 δισ. επιστροφές που είχε προϋπολογιστεί να κάνει! Αν αφαιρέσουμε τα 0,7 δισ. μένει πλεόνασμα 0,7 δισ. ευρώ. Εστω, καλό δεν είναι κι αυτό.

Οχι, είναι καταστροφή! Για τον απλούστατο λόγο ότι η κυβέρνηση αντί να ξοδέψει αυτό το οκτάμηνο 3,85 δισ. ευρώ στο πλαίσιο του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων προκειμένου να κινηθεί η οικονομία και να βρουν δουλειά δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, όπως είχε προϋπολογιστεί, ξόδεψε… 1,3 δισ. ευρώ λιγότερα! Βύθισε δηλαδή ακόμη περισσότερο την οικονομία μόνο και μόνο για να κάνει το προπαγανδιστικό της κόλπο!

Ελλειμμα 0,7 δισ. ευρώ βγαίνει αντί για «πρωτογενές πλεόνασμα», αν από τα 0,7 δισ. ευρώ αφαιρέσουμε τα 1,3 δισ. που δεν ξοδεύτηκαν. Ετσι όμως δεν πάμε πουθενά.

B.K.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s