Αλαλούμ με 7.000 δηλώσεις Ε9 λόγω κενού ασφαλείας


ν ξανά στην υποβολή Ε9

Αλαλούμ με 7.000 δηλώσεις Ε9 λόγω κενού ασφαλείας

Στην ενημέρωση 7.000 φορολογούμενων ότι θα πρέπει να προχωρήσουν ξανά στην υποβολή Ε9 προχωρεί η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, θέμα που αποκάλυψε το news.gr από την Παρασκευή.

Πρόκειται για φορολογούμενους που υπέβαλαν ηλεκτρονικά Ε9 στο διήμερο 18- 19 Σεπτεμβρίου και λόγω κενών ασφαλείας που εμφάνισε η ειδική εφαρμογή του Τaxisnet στις δηλώσεις τους μεταφορτώθηκαν στοιχεία ακινήτων άλλων φορολογούμενων.

Για παράδειγμα  φοροτεχνικός καταχώρισε στο Taxisnet ακίνητο στην Θεσσαλονίκη με τους κωδικούς πελάτη του και ξαφνικά το εν λόγω ακίνητο βρέθηκε στα περιουσιακά στοιχεία άλλου φορολογουμένου, ο οποίος είχε  καταχωρημένα οικόπεδα σε Χίο και Λευκάδα . Μάλιστα, μπορούσε να προχωρήσει και σε διορθώσεις  στα πεδία του Ε9.

Άλλος λογιστής οριστικοποιώντας Ε9 πελάτη του με ακίνητα στον Έβρο, βρέθηκε ξαφνικά μπροστά σε στοιχεία περιουσιακής κατάστασης φορολογούμενης  με αγροτεμάχια στα Χανιά. Εξερχόμενος και επανεισερχόμενος στο Taxisnet είδε ότι στο ΑΦΜ του πελάτη του , ο οποίος είχε μόνον ακίνητα στον Έβρο, βρέθηκαν αγροτεμάχια περασμένα στην Αιτωλοακαρνανία.

Το πρόβλημα εντοπίσθηκε και επιδιορθώθηκε με τη συνδρομή της εταιρείας Unisystems. Ωστόσο, ήδη σε 7.000 περιπτώσεις οι φορολογούμενοι, αλλά και λογιστές – φοροτέχνες είχαν προχωρήσει σε τροποποιήσεις Ε9 και σε διαγραφές δηλώσεων στοιχείων ακινήτων που δεν είχαν ορθά στοιχεία.

 

 

news

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s