Ελλάδα για ονομασία ΠΓΔΜ: «Ένα όνομα για κάθε χρήση»


Το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι υπέρ μιας κοινά αποδεκτής σύνθετης ονομασίας για την ΠΓΔΜ, με γεωγραφικό προσδιορισμό, η οποία όμως θα ισχύει για κάθε χρήση, τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την αποψινή συνάντησή του με το γενικό γραμματέα, Μπαν Γκι-μουν, στην έδρα του διεθνούς οργανισμού.
«Είμαστε υπέρ μιας κοινά αποδεκτής σύνθετης ονομασίας, με γεωγραφικό προσδιορισμό, η οποία όμως θα ισχύει για κάθε χρήση. Ένα όνομα για κάθε χρήση. Οριστική, καθαρή, λειτουργική λύση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη από το βράδυ του Σαββάτου για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 68η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ανέφερε ότι συζήτησε με το ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών το ζήτημα του ονόματος των Σκοπίων, το Κυπριακό, το μέλλον του ΟΗΕ και για τη συμβολή της Ελλάδας στις διαδικασίες του ΟΗΕ και της δράσης του για το μεγάλο πρόβλημα της Συρίας.

Σύμφωνα με το «in.gr», από πλευράς Ηνωμένων Εθνών, σε σχετική ανακοίνωση της Γραμματείας, επισημαίνεται ότι «αντάλλαξαν απόψεις» σχετικά με τις προοπτικές επίλυσης του ζητήματος του «ονόματος», στη διαφορά ανάμεσα σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ και τα αποτελέσματα της πρόσφατης επίσκεψης στην περιοχή του απεσταλμένου του ΓΓ του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ και ο κ. Βενιζέλος συζήτησαν επίσης την αναμενόμενη επανάληψη, μέσα στο φθινόπωρο, των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας συνολικής διευθέτησης στην Κύπρο. Τέλος, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΗΕ, αντάλλαξαν απόψεις για τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία.

 

 

thestival

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s