Έστειλαν τα εκκαθαριστικά του ΦΑΠ για το 2013


Σε διάστημα ενάμιση μήνα μετά την ταχυδρόμηση των εκκαθαριστικών για το ΦΑΠ του 2011 και 2012 το Υπουργείο Οικονομικών επιφύλασσε μια δυσάρεστη έκπληξη σε εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους που είδαν στο Taxisnet την οφειλή τους και για το 2013.

Δεν πέρασαν δύο ημέρες από τη λήξη της προθεσμίας για την πληρωμή του ΦΑΠ 2011 και 2012 και οι… φωστήρες του Υπουργείου Οικονομικών θεώρησαν ό,τι οι φορολογούμενοι θα μπορούσαν να πληρώσουν και το ΦΑΠ 2013.
Έτσι από την Τετάρτη το μεσημέρι εμφανίζεται σε όλες τις μερίδες των φορολογούμενων στο TAXISNET η οφειλή για το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του έτους 2013 ο οποίος πρέπει να πληρωθεί μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου. Δηλαδή μέσα σε λιγότερο από πέντε ημέρες οι φορολογούμενοι έχουν κληθεί να πληρώσουν φόρο Ακίνητης Περιουσίας για τρεις χρονιές και επιπλέον το χαράτσι μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ καθώς και το φόρο εισοδήματος του οποίου τα εκκαθαριστικά έχουν ήδη αρχίσει και λαμβάνουν οι φορολογούμενοι.

Ο καταιγισμός των εκκαθαριστικών για πληρωμή φόρων τον τελευταίο ενάμιση μήνα δεν έχει προηγούμενο και έχει σπάσει ήδη το ρεκόρ όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στις περισσότερες χώρες του κόσμου. είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι το Υπουργείο Οικονομικών στέλνει σχεδόν κάθε εβδομάδα και ένα νέο εκκαθαριστικό τα έσοδα που προσδοκά είναι κάτω του 50% των βεβαιωμένων φόρων αφού πλέον οι φορολογούμενοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην πληρωμή των νέων εκκαθαριστικών αλλά έχουν ακόμα οφειλές από το μπαράζ φόρων του 2012.

protothema

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s