Και νόμιζες πως οι Έλληνες έχουμε ζόρια …..


Ο καλύτερος πλαστικός, φουσκωτός, γκέι φίλος

Βρετανία. Στο Tesco online store εμφανίστηκε ένας φουσκωτός πλαστικός κούκλος,να περιγράφεται  ως  ‘inflatable gay best friend’ έτοιμος να δώσει συμβουλές μόδας. Στη λέξη gay, το γράμμα «a » αντικαταστάθηκε από αστερίσκο.

 Το προϊόν αυτό, προκάλεσε θύελλα διαμαρτυριών στο Twitter, οι χρήστες ρωτούν γιατί η λέξη gay –στην περιγραφή του προϊόντος – λογοκρίθηκε. Η Tesco απέσυρε αυτό το προϊόν πριν από δύο μήνες, αλλά στη σελίδα εξακολουθεί να φαίνεται ο πλαστικός φουσκωτός κούκλος (PVC doll) που πωλείται στο Amazon.co.uk.

Στην Amazon web page ο χρήστης διαβάζει «δεν μπορείς να βρεις τον τέλειο φίλο, που θα σε ακούει υπομονετικά και θα σου δίνει συμβουλές για όλα σου τα προβλήματα? Ωραία, λοιπόν αυτός ο κούκλος είναι ότι σου χρειάζεται, αρκεί να τον φουσκώσεις. Όταν τον φουσκώσεις τελείως, φτάνει τα 50 cm ύψος, του αρέσει να ψωνίζει, να χορεύει, σε ακούει πάντα, σου δίνει συμβουλές και το κυριότερο σου λέει εάν ο πισινός σου φαίνεται μεγαλύτερος με τα ρούχα που διάλεξες. Είναι ο καλύτερος γκέι φίλος. Ο PVC φουσκωτός κούκλος, πωλείται σε πολύχρωμο κουτί και είναι το καλύτερο διασκεδαστικό δώρο για τη φίλη ή τη συνάδελφό σου.

Ο Ben Summerskill, Chief Executive of gay rights group Stonewall, είπε ότι,  δεν μπορεί να φανταστεί γιατί μια γυναίκα θα επέλεγε τον φουσκωτό πλαστικό γκέι φίλο, αφού υπάρχουν δύο  εκατομμύρια αληθινοί γκέι φίλοι,  διαθέσιμοι στη σύγχρονη Βρετανία. Είναι σαν να προσπαθούν να πουλήσουν πάγο στους Εσκιμώους.

Το London Gay Men’s Chorus, μια ομάδα με περισσότερους από διακόσιους γκέι άνδρες ‘of all shapes and sizes, of all ages and from different backgrounds’, θεωρεί προσβολή να υπάρχει στο Tesco’s website, το αστεράκι στη θέση του «a», στη λέξη gay.

Εκπρόσωπος της ομάδας είπε ότι  «είναι απογοητευτικό να παρουσιάζει η Tesco, την πλαστική gay κούκλα, με τόσο στενόμυαλο τρόπο και να αγνοεί την πραγματική πολυμορφία της γκέι κοινότητας. Είναι επίσης απογοητευτικό η ιστοσελίδα τους να λογοκρίνει τη λέξη γκέι, όταν αυτός ο όρος δεν είναι προσβλητικός ούτε άσεμνος»

«Ως απάντηση σε αυτό, θα θέλαμε να κάνουμε μια ανοικτή προσφορά στην Tesco: Θα θέλαμε πολύ να τραγουδήσουμε σε ένα από τα σούπερ μάρκετ τους, ή ακόμα καλύτερα, να καλέσουμε την ομάδα διαχείρισής τους σε μια παράσταση, έτσι ώστε να μπορούν να δουν πως μοιάζουν πραγματικά οι gay καλύτεροι φίλοι.  Μετά από όλα αυτά, οι καλύτεροι gay φίλοι θα συγχωρήσουν και θα ξεχάσουν».

Ο Peter Tatchell (human rights campaigner) θεωρεί επίσης προσβλητικό να υπάρχει αστερίσκος στο «gay». Χαρακτήρισε τον κούκλο φθηνό και γλοιώδη και βρήκε υπερβολική και ανάρμοστη την αναφορά στον Jimmy Choo». Ο Peter Tatchell είπε πως «είναι λυπηρό το γεγονός ότι με την πλαστική αυτή κούκλα εμμένουν στα αρνητικά στερεότυπα, σίγουρα τα κορίτσια θα προτιμούσαν έναν πραγματικό γκέι φίλο.

Η οργάνωση Pace (which supports LGBT people), δήλωσε πως είναι έκπληξη να ακούμε μέσα στο 2013, ότι ο φουσκωτός καλύτερος γκέι φίλος- για κορίτσια 3 και 4 χρόνων- πωλείται από την Tesco που επιθυμεί ότι εμπνέει εμπιστοσύνη στους πελάτες της.

Σαφώς, κάποιοι μένουν κολημμένοι στα αρνητικά στερεότυπα των ομοφυλοφίλων και οι απόψεις τους έχουν αρνητικές συνέπειες για τους γκέι .

27-9-13 Now it is revealed Tesco had an ‘inflatable gay best friend’ in its online store… day after it stopped selling mental patient costumes

The description for the product reads: ‘Although not much can be said for his own attire, your Inflatable g*y Best Friend is ready to give you fashion advice, tell you if your bum looks big and b**ch about everyone who doesn’t wear Jimmy Choo’s.

The spokesman said Tesco ‘needs to revisit its values and consider with more care its actions in the future’.
A Tesco spokesperson said: ‘This product was uploaded to the website by a third party seller but was removed from sale immediately because we found it offensive.

πηγή
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2434876/Now-revealed-Tesco-inflatable-gay-best-friend-online-store-day-stopped-selling-mental-patient-costumes.html

hellenicrevenge

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s