Πολύ κοντά στην ανακάλυψη Μαγνητικής χωρίς ακτινοβολία


Με το ποσό των 1,65 εκατ. ευρώ επιχορηγήθηκε η Δρ. Rachel Katz-Brull, διευθύντρια του Κέντρου Υπερπολωμένης Μαγνητικής Τομογραφίας Μοριακής Απεικόνισης του Νοσοκομείου Hadassah, της Ιερουσαλήμ, από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας για να προωθήσει την έρευνά της για μια ιατρική απεικονιστική συσκευή που δεν θα εκπέμπει επικίνδυνη ακτινοβολία.

Με την αύξηση των δυνατοτήτων μιας μαγνητικής τομογραφίας (MRI) κατά 10.000 φορές, με την τεχνική της υπερπόλωσης, το Κέντρο Υπερπολωμένης Μαγνητικής Τομογραφίας Μοριακής Απεικόνισης του Hadassah, άνοιξε νέους ορίζοντες στη διάγνωση καρκινικών όγκων αλλά και στην παρακολούθηση του σώματος σε πραγματικό χρόνο, κατά τη διάρκεια του μεταβολισμού συγκεκριμένων ουσιών.

Με την ολοκλήρωση της έρευνας οι επιστήμονες του Hadassah πιστεύουν ότι θα μπορούν να πραγματοποιούν, μόνο με MRI, ακριβή διάγνωση για κακοήθεις όγκους, σε σημείο που θα τους δίνεται η ευχέρεια να είναι σίγουροι για τη θεραπεία που θα υποβάλουν τον ασθενή, χωρίς τη μέχρι σήμερα αναγκαία βιοψία.

Επιπλέον, η ομάδα που ασχολείται με την έρευνα, υπό τη διεύθυνση της Δρ Rachel Katz-Brull, θεωρεί ότι ο μαγνητικός τομογράφος που εξελίσσουν θα έχει τη δυνατότητα να καταγράφει την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων που χορηγούνται σε ασθενείς με νευροψυχιατρικές/ εκφυλιστικές παθήσεις (όπως το Πάρκινσον, το Αλτσχάιμερ, τη σχιζοφρένεια, το Σύνδρομο Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας και τη σοβαρή κατάθλιψη).

Πολύ σημαντικό θετικό στοιχείο της Μαγνητικής Τομογραφίας είναι το γεγονός ότι δεν εκπέμπει ραδιενεργό ακτινοβολία και γι’ αυτό τον λόγο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε παιδιά και εγκύους. Θα βοηθήσει επίσης ασθενείς που είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλονται συχνά σε ραδιενεργές απεικονιστικές εξετάσεις όπως ο αξονικός τομογράφος. Σύμφωνα με τη Δρ Katz-Brull, η αποφυγή της βιοψίας θα διευκολύνει πολλά άτομα να αποφύγουν το άγχος που προκαλεί μια οποιαδήποτε μεγέθους χειρουργική επέμβαση.

 

 

healthview

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s