Ασφαλής η χρήση κινητού στο αεροπλάνο


Σύμφωνα με την έκθεση της επιτροπής της Ομοσπονδιακής Διοίκησης Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA), η οποία διέρρευσε στην αμερικανική εφημερίδα «Wall Street Journal», η χρήση ηλεκτρονικών συσκευών ακόμη και κατά τη διάρκεια της απογείωσης και της προσγείωσης, είναι ασφαλής, από τη στιγμή που είναι συνδεδεμένες με το Wi-Fi του αεροσκάφους.

Παρόλα αυτά, όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι συνδέσεις «εδάφους» π.χ. για την πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων ή την διαδικτυακή πλοήγηση εκτός Wi-Fi, θα εξακολουθούν να απαγορεύονται.

Ηδη αρκετές αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν στους επιβάτες τους υπηρεσία Ιντερνετ εν πτήσει, μέσω του δικτύου Wi-Fi των αεροσκαφών τους.

Από την πλευρά του, ο Πολ Μάιζνερ, αντιπρόεδρος δημόσιας πολιτικής της Amazon και μέλος της επιτροπής της FAA, δήλωσε στην αμερικανική εφημερίδα ότι «οι εφαρμογές που μπορεί να βρίσκονται σε λειτουργία σε ένα smartphone, δεν πρόκειται να προκαλέσουν πρόβλημα ασφάλειας στο αεροσκάφος».

 

«Δικτυωμένη» πτήση

Πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η χρήση ηλεκτρονικών συσκευών εν πτήσει, μπορεί να επιβαρύνει τα συστήματα πλοήγησης του αεροσκάφους θέτοντας έτσι σε κίνδυνο την ασφάλεια πληρώματος και επιβατών.

Μέχρι τώρα, οι επιβάτες καλούνταν να απενεργοποιήσουν τις συσκευές τους κατά την απογείωση – μέχρις ότου το αεροσκάφους περάσει σε ύψος τα 10.000 πόδια – και κατά την προσγείωση. Βάσει των στοιχείων της έκθεσης που διέρρευσαν, ωστόσο, όσοι θα βρίσκονται συνδεδεμένοι με το Wi-Fi του αεροσκάφους, θα μπορούν να τις χρησιμοποιούν με ασφάλεια καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης, συμπεριλαμβανομένης της απογείωσης και της προσγείωσης.

πηγή: tovima.gr

 

aek365

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s