ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΠΗ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΚΟΛΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΠΡΩΗΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ


psomiadis838kmdq2Με τις ιδιαίτερα κολακευτικές για τον κατηγορούμενο Μάκη Ψωμιάδη καταθέσεις τριών μαρτύρων – των πρώην διαιτητών Κύζα, Δαλούκα και Τσινιάρη – άρχισε την Πέμπτη η δίκη για τους «στημένους» ποδοσφαιρικούς αγώνες – για να συνεχιστεί και να διακοπεί με επεισοδιακό τρόπο όταν κλήθηκε να καταθέσει ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης.

Ο Κώστας Βαξεβάνης κλήθηκε ως μάρτυρας επειδή είχε παρουσιάσει σε εκπομπή του στην κρατική τηλεόραση το παρελθόν του Μάκη Ψωμιάδη.

«Κάναμε τρεις εκπομπές για τα στημένα παιχνίδια. Εξετάσαμε το ποιόν του Ψωμιάδη που παρέμενε ασύλληπτος εσαεί. Επίσης εξετάσαμε και τον συσχετισμό με μια παλαιότερη υπόθεση, εμπορίου κοκαΐνης από τον κύριο Αγγελόπουλο ο οποίος νομιμοποιούσε κέρδη από το εμπόριο ναρκωτικών μέσω κερδισμένων δελτίων από το στοίχημα. Τότε έφτιαξε και έναν κατάλογο το ΣΔΟΕ. Όπου πολλοί άνθρωποι (δημοσιογράφοι, μάνατζερ, παράγοντες και διαιτητές) φαίνονταν να κερδίζουν πολλά λεφτά από το στοίχημα. Επίσης εντοπίσαμε πρακτορεία που έκαναν συστηματικά αυτή τη δουλειά και όλοι πήγαιναν σε αυτά», είπε αρχικά ο Βαξεβάνης και στη συνέχεια δέχτηκε ερωτήσεις.

Από τα στημένα παιχνίδια, τι γνωρίζετε να μας πείτε;

«Έχω πολλά να σας πω. Για παράδειγμα το Ηλιούπολη – Λεβαδειακός 2-4, όπου με συστηματικό τρόπο, πολλοί άνθρωποι έπαιξαν σε ένα απίθανο αποτέλεσμα και κέρδισαν. Γενικά η UEFA εντόπισε ότι με τεράστια συχνότητα έπεφταν πολλά χρήματα σε συγκεκριμένα αποτελέσματα. Επίσης εντοπίσαμε και κάποιες σχέσεις. Για παράδειγμα στη δίκη του Μπέου για πλαστά τιμολόγια 5 εκατ. ευρώ όπου αθωώθηκε από δικαστή, ο οποίος είχε διατελέσει και αθλητικός δικαστής στην ΕΠΟ επί εποχής Κανελλόπουλου, ο οποίος ήταν φίλος και δικηγόρος του Μπέου.

Ερώτηση της Εισαγγελέος Βιργινίας Σακελλαροπούλου: Τον Μάκη Ψωμιάδη τον έχετε ικανό να στήσει παιχνίδι;

«Η λειτουργία του Ψωμιάδη στο ποδόσφαιρο είναι το αποτέλεσμα όλων των πραγμάτων που αφορούν το παρελθόν του».

Εισαγγελέας: Σε σχέση με το ποδόσφαιρο πείτε μας.

«Καθημερινά στον Τύπο υπήρχαν δημοσιεύματα που τον εμφάνιζαν ως ιδιοκτήτη της ΑΕΚ ή της τάδε ομάδας, στις οποίες ομάδες όμως δεν υπήρχε ποτέ. Το ίδιο έκανε και με τις εταιρείες του. Δεν υπάρχει πουθενά. Πάντα υπήρχαν άλλα ονόματα από το στενό συγγενικό του περιβάλλον. Εμφανιζόταν ως ο επικεφαλής όλων αυτών των επιχειρήσεων, αλλά δεν υπήρχε πουθενά. Το ότι ήταν ο γιος του στην Καβάλα είναι στο πλαίσιο της τακτικής του. Το τι έκανε τα λεφτά είναι ένα άλλο θέμα».

Εισαγγελέας: Αυτά που λέτε στις εκπομπές σας για τον Ψωμιάδη ήταν δυσφημιστικά. Υπέβαλε μήνυση εναντίον σας;

«Αφού παρουσιάσαμε πραγματικά γεγονότα, πως θα μας κάνει μήνυση; Μέχρι και βίντεο ντοκουμέντο έχουμε».

Στο σημείο αυτό ο Μάκης Ψωμιάδης παρενέβη: «Από την ΕΥΠ τα πήρατε;».

«Τι είπατε κ. Ψωμιάδη;».

Δικηγόρος Ψωμιάδη (Ηρειώτης): «Αφήστε κ. Ψωμιάδη να κάνω τη δουλειά μου. Με το ποδόσφαιρο κυρία πρόεδρε πρέπει να ασχοληθούμε, όχι με άλλες υποθέσεις».

Σε εκείνο το σημείο δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ του δημοσιογράφου και του κατηγορούμενου, Μάκη Ψωμιάδη και η έδρα διέκοψε για την Παρασκευή, όταν και έχει κληθεί να καταθέσει και ο πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Νικόλας Πατέρας.

«Κύριος ο Ψωμιάδης» είπε ο πρώην διαιτητής Δαλούκας

Νωρίτερα πάντως, οι πρώην διαιτητές είχαν μόνο καλά λόγια για τον διαβόητο «Big Mac».

Ο Γιώργος Δαλούκας είπε στο δικαστήριο ότι δεν ξέρει τίποτα για στημένα παιχνίδια.«Ό,τι έχω διαβάσει στο Internet και στις εφημερίδες, γγώ δεν ήμουν σε κανένα ματς από αυτά που έχουν χαρακτηριστεί χειραγωγημένα» είπε. Και συνέχισε σε ιδιαίτερα θετικό τόνο προς τον κατηγορούμενο Ψωμιάδη: «Δεν έχω να προσάψω τίποτα στον Ψωμιάδη. Είχα σφυρίξει τον ημιτελικό του κυπέλλου Καβάλα – Άρης και ήταν κύριος απέναντί μου. Μου έδωσε και συγχαρητήρια, παρά το γεγονός ότι είχε χάσει. Δεν απειλήθηκα ούτε εκβιάστηκα από τον Μάκη ή τον Σταύρο Ψωμιάδη. Ούτε έχω ακούσει από άλλους συναδέλφους μου κάτι. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον Παπακώστα. Είναι ένας φιλήσυχος προπονητής και έχει καλή φήμη. Ούτε με τον Χριστοβασίλη είχα πρόβλημα. Κι αυτός έχει καλή φήμη», είπε ο Γιώργος Δαλούκας.

Ο Γιώργος Κύζας κατέθεσε για τον αγώνα Καβάλα – Αγροτικός Αστέρας, ενώ ο Μιχάλης Τσινιάρης για το Ολυμπιακός Βόλου – Ξάνθη. Μάλιστα, ο πρώτος τόνισε ότι δεν ενοχλήθηκε ποτέ από τον κατηγορούμενο στην υπόθεση Μάκη Ψωμιάδη.

Ο Γιώργος Κύζας κατέθεσε μεταξύ άλλων: «Δεν έχω ακούσει κάτι για τον Ψωμιάδη, ούτε προσπάθησε κάποιος από τους Μάκη, Σταύρο και Παπακώστα να με επηρεάσει. Ούτε έχω ακούσει κάτι από συνάδελφό μου. Ο Ψωμιάδης ερχόταν και μας ευχόταν μόνο καλή επιτυχία, όπως κάνουν όλοι».

Εν συνεχεία, ο Μάκης Ψωμιάδης τον ρώτησε: «Σας κατήγγειλε κάποιος κάτι γι’ αυτό το ματς ώστε να το γράψετε στο φύλλο αγώνα;» για να απαντήσει ο Κύζας: «Όχι δεν υπήρχε κάτι για να σημειώσουμε»

Η πρόεδρος της έδρας πήρε το λόγο και τόνισε: «Καλά, έτσι κι αλλιώς πριν το ματς γίνονται όλα, όχι στη διάρκεια ώστε να γραφτούν στο φύλλο αγώνα», με τον Μάκη Ψωμιάδη να λέει: «Όχι κυρία πρόεδρε. Στα 90 λεπτά γίνονται όλα. Το ακούσατε και από άλλους μάρτυρες ότι στο ημίχρονο παρεμβαίνουν παράγοντες».

Στη συνέχεια ο Μιχάλης Τσινιάρης, πρώην διαιτητής της Σούπερ Λιγκ, κλήθηκε να καταθέσει. «Δεν με ενόχλησε κανείς για το παιχνίδι εκείνο. Δεν με ενόχλησε ποτέ ο Ψωμιάδης» τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ ρωτήθηκε εκ νέου: «Γιατί ο Μπέος στη συνομιλία σάς χαρακτηρίζει “όργανο των άλλων”;» για να απαντήσει με τη σειρά του: «Δεν ήμουν όργανο κανενός».

Την περασμένη εβδομάδα ένας άλλος μάρτυρας ο δικηγόρος και παράγοντας του ποδοσφαίρου Αλέξης Κούγιας είχε πλέξει το εγκώμιο του Ψωμιάδη: «Ο Ψωμιάδης είναι ένας καθαρός άνθρωπος του ποδοσφαίρου και έχει στενή σχέση με την Εκκλησία» είχε πει ο Κούγιας.

Ο δε πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, αποκάλεσε μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου τον Μάκη Ψωμιάδη «τίμιο».

πηγή: tanea.gr

 

kartesios

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s