Ρωτήστε τον… Βορίδη. Ξέρει πιο καλά από όλους


Σύμφωνα με στοιχεία που αποκαλύπτουν στο Sofokleousin.gr άνθρωποι που θέλουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, στις δαιδαλώδεις διαδρομές του χρήματος εμπλέκονται επιχειρηματίες -υπερ άνω πάσης υποψίας-, εκδότες, μεσάζοντες στο κύκλωμα εμπορίας όπλων και κάποιοι πολιτικοί.

Τα στοιχεία των ευρωπαϊκών αρχών που έχουν τεθεί στη διάθεση της Interpol και της Κομισιόν αποκαλύπτουν ότι τα κομματικά ταμεία είχαν ρόλο πλυντηρίου χρήματος και χρηματοδοτούσαν άτομα και δραστηριότητες που τώρα αποκαλύπτονται ότι ήταν εκτός ορίου νομιμότητας.

Όπως είχε αποκαλύψει παλαιότερα το Sofokleousin.gr «Το ΣΔΟΕ καίει τη Χρυσή Αυγή«: Τα στοιχεία προδίδουν διασύνδεση μελών και τοπικών οργανώσεων της Χρυσής Αυγής με επιχειρηματίες της νύχτας και του αθλητισμού, ενώ στοιχειοθετείται φάκελος για κακουργήματα που έχουν να κάνουν με την εκβίαση, απειλή καθώς και για συμβόλαια θανάτου.

Στοιχεία που ανακύπτουν στην πορεία των ερευνών αποκαλύπτουν ακόμα και περιπτώσεις φοροδιαφυγής επιχειρηματιών μέσα από τα ταμεία της Χρυσής Αυγής.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι και ο Guardian είχε αναφερθεί εκτενώς στη χρηματοδότηση των νεοναζιστών από το εφοπλιστικό λόμπυ του Λονδίνου.

Τις σχέσεις της ΧΑ με την εκκλησία προσπάθησε και διέκοψε σε μεγάλο βαθμό ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, οι οποίες είχαν στην εδραιωθεί επί του μακαριστού Χριστόδουλου. Κάποιοι ιεράρχες όμως και κληρικοί συνέχιζαν να χρηματοδοτούν και να έχουν ακόμα και κοινή δράση με τοπικές οργανώσεις της Χρυσής Αυγής.

Η υπόθεση Φιλιππάκη (Δημοκρατία-Defencenet)
Σύμφωνα με τελευταία στοιχεία που το Sofokleousin.gr είναι σε θέση να γνωρίζει υπάρχει ευθεία συσχέτιση του εκδότη της Εφημερίδας Δημοκρατία και ιδιοκτήτη του διαδικτυακού χώρου defencenet.gr με τη Χρυσή Αυγή καθώς και κεφάλαια που προέρχονται από μίζες και εμπόριο όπλων 9νόμιμο και παράνομο).

Σε αυτό το πλαίσιο μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί η ανακοίνωση-αποκάλυψη του ΠΑΣΟΚ με την οποία καλεί τη δικαιοσύνη να ερευνήσει τις πηγές χρηματοδότησης της εφημερίδας Δημοκρατία.

Είναι άλλωστε γνωστό πως στο επιχειρηματικό-δημοσιογραφικό σχήμα του Γ. Φιλιππάκη συμμετέχει και ο Τάσος Γκουριώτης, πρώην εκδότης και μεσάζον σε αμυντικές business, ο οποίος είχε κατηγορηθεί μαζί με τον υπουργό Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο για ύποπτες συνδιαλλαγές σε αμυντικά συμβόλαια.

sofokleousin

Από σύμβουλος καλλιτεχνικής εταιρείας μέχρι μέλος Δ.Σ. εταιρείας ΜΜΕ και σύμβουλος κτηματικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών εμφανίζεται ο Μάκης Βορίδης σύμφωνα με την ελεύθερη ώρα και με βασικούς του συνεργάτες στις ..εκδοτικές «μπίζνες» , τους :Φιλιππάκη(εφημερίδα Δημοκρατία) – Κακαβελάκη – Κυριακού ..

ixnos1

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s