Στη δημοσιότητα οι λίστες με τους «διαθέσιμους» από τον χώρο της Υγείας


Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα ονόματα των 1.621 υπαλλήλων Υγείας που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα καθώς και οι νέες θέσεις στις οποίες μεταφέρονται.

Οι λίστες αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ, ενώ οι εργαζόμενοι θα πρέπει να παρουσιαστούν στις νέες τους θέσεις από την ερχόμενη Δευτέρα.

Δείτε τον τελικό αλφαβητικό πίνακα και τον συμπληρωματικό τελικό πίνακα.

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε με έμφαση, «Απολύσεις μηδέν», και δεσμεύθηκε ότι θα αρχίσουν, αν όχι σήμερα από αύριο, να εκδίδονται οι διαπιστωτικές πράξεις, που σημαίνει ότι από την άλλη εβδομάδα τοποθετούνται όλοι στις νέες τους θέσεις.

Ανακοίνωσε δε ότι την ερχόμενη βδομάδα, το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων θα παρουσιάσει όλα τα στοιχεία, ανά ημέρα της διαθεσιμότητας που λήγει σήμερα. Όπως τόνισε «θα δούμε αν το Εθνικό Σύστημα Υγείας είχε την οποιαδήποτε μεγαλύτερη υπερφόρτωση σε σχέση με πέρυσι, τις ίδιες ημέρες, λόγω της διαδικασίας της διαθεσιμότητας».

Αναφερόμενος στο νοσοκομείο Αγία Βαρβάρα είπε ότι σύντομα θα λειτουργούν η παθολογική κλινική, θα έρθουν τα εξωτερικά ιατρεία του ΕΟΠΥΥ και θα δημιουργηθεί μονάδα χρονίως πασχόντων.

«Τα εργαστήρια λειτουργούν και νομίζω ότι θα είμαι σε θέση τις επόμενες μέρες να παρουσιάσω και κάτι ακόμα, επιπλέον καλύτερο», τόνισε όταν ο εκπρόσωπος των συνδικαλιστών τον διέκοψε για να πει:

«Θέλω να πω οπωσδήποτε δυο πράγματα, να καταγραφούν. Πρώτον, σε σχέση με τις διαθεσιμότητες και γιατί επέμενε τόσο πολύ και στο στοίχημα, γιατί ήταν σίγουρος, μας το είχε πει μάλιστα στην πρώτη συνάντηση που κάναμε ότι, παιδιά αφήστε να περάσει το πρώτο κύμα κλεισίματος των νοσοκομείων, εσείς δεν θα κινδυνεύσετε, γιατί πρέπει να πάω μετά στο δεύτερο κύμα που θα είναι τα μικρά νοσοκομεία της επαρχίας και τα μεγάλα της Αθήνας. Εκεί λοιπόν θα έρθουν χιλιάδες απολύσεις, οι 15.000 απολύσεις που θα έρθουνε του χρόνου και θα είναι απολύσεις από το χώρο της υγείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Δεύτερον…»

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο υπουργός Υγείας: «Αυτό δεν είναι δήλωση είναι ολόκληρη συνέντευξη. Πάμε στην ουσία. Εσύ έλεγες θα υπάρξουν απολύσεις. Εγώ έλεγα δεν θα υπάρξουν απολύσεις. Μηδέν απολύσεις. Το ίδιο που έλεγα για σας εδώ το ίδιο λέω και για την επαρχία. Αυτό το οποίο είπατε ποτέ δεν το έχω πει. Ήταν μεγάλο ψέμα, αλλά για να μη χάνουμε χρόνο λέω: Καμιά απόλυση και στην επαρχία! Η χώρα θα προχωρήσει παρά τη γκρίνια. Και εγώ ήρθα σήμερα εδώ, ημέρα που έχουν προγραμματίσει κινητοποιήσεις, γιατί εκεί στο Υπ. Υγείας, έχουν μαζευτεί οι λίγοι που επιμένουν στην γκρίνια. Εμείς είμαστε εδώ για να πούμε ότι η χώρα θα προχωρήσει μπροστά. Οι γκρινιάρηδες θα μείνουν πίσω».

 

 

pamepreveza

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s