Το Success Story έφερε την ανάπτυξη και στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου


γράφει η Εκάβη

Η πρώτη αυτοκτονία που σημειώνεται στη γέφυρα Ρίο-Αντίρριο είναι γεγονός.

Επόμενο ήταν να αναβαθμιστεί η γέφυρα-στολίδι, αυτή η γέφυρα που κατασκευάστηκε απο τη ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. που συστάθηκε το 1995 από τη γαλλική VINCI και ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες (ΑΚΤΩΡ, J & P – ΑΒΑΞ, ΑΘΗΝΑ, ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ, PANTECHNIKI — δείτε λεπτομέρειες εδώ), αυτή η γέφυρα που ο τότε πρωθυπουργός Σημίτης θεμελίωσε στις 19 Ιουλίου 1998, που στις 12 Αυγούστου 2004, παραμονή της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γεώργιος Σουφλιάς εγκαινίασε, αυτή η γέφυρα που ποιός ξέρει τι αλισβερίσια κρύβει.

Πολλά «που» μέσα σε μια πρόταση τα οποία καταλήγουν σε ένα «πουθενά» για τον 26χρονο άντρα που φέρεται να είπε «δεν αντέχω άλλο».

Ειρωνεία …. η γέφυρα που ενώνει μια όχθη με την άλλη γεφύρωσε τον κόσμο τούτο με τον άλλο για τον απελπισμένο.

Ειρωνεία …. το κόσμημα της προόδου, του εκσυγχρονισμού, το «The image of another Greece» που αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της γέφυρας «διευκόλυνε» τα βάρη για άλλον έναν συνάνθρωπό μας. Αυτή είναι τελικά η εικόνα της άλλης Ελλάδας διοτί μέχρι τώρα ζούσαμε την απαξιωτική εικόνα του χαρούμενου Έλληνα. Ευτυχώς που ήρθε η ανάπτυξη και το πλεόνασμα να μας βάλουν στη θέση μας.

Ειρωνεία …. σε 10 μέρες απ’τη μέρα που πήρε την απόφαση ο άτυχος, καθώς θα στεκόταν εκεί στο ύψος του δεύτερου πυλώνα και θα κοιτούσε τα σκοτεινά κρύα κύματα, εμείς θα κάνουμε Pink the Bridge.

Τι είπατε κ.  Στουρνάρα; Και αυτός γελοίος ήταν σαν το ζευγάρι που προχώρησε σε έκτρωση; Με συγχωρείτε, διορθώνω, «αστείοι, άξιοι της τύχης τους» είναι. Εγώ λέω να βάλετε να δούν καλά τα βίντεο εκεί στα κεντρικά (άλλωστε, τόσες κάμερες διαθέτει η γέφυρα) μπας και δεν πλήρωσε τα € 13,20 για τη διέλευση ο συγχωρεμένος και χρειαστεί να στείλετε ραβασάκι στον μπαμπά του.

Η έννοια της ειρωνείας στην τραγωδία: η κατάσταση κατά την οποία ο ήρωας αγνοεί ουσιώδη ζητήματα που τον ενδιαφέρουν ή έχει εσφαλμένη αντίληψη γι’ αυτά, ενώ ο θεατής γνωρίζει την αλήθεια. Στην Ελλάδα ποιά είναι η τραγωδία, ποιοι οι ήρωες και ποιοι οι θεατές; Αναρωτήθηκε ποτέ κανείς;

Μια τελευταία ειρωνεία …. ο θάνατος κοστίζει € 13,20 στη σημερινή Ελλάδα. Με μοτοσυκλέτα € 1,90, all inclusive. Αν πας βράδυ, θα έχουν και τα μπλε λαμπάκια αναμμένα.

Όποιος και να’ταν ο λόγος που σε έφερε στη γέφυρα, παλίκαρε, ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή σου, γιατί κανείς άνθρωπος δεν πρόκειται να μπορέσει. Για αυτούς έγινες απλά ακόμη μια στατιστική μονάδα, και πρωτιά μάλιστα για τη γέφυρα.

 

Εκάβη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s