Μέλος της παράταξης Μπουτάρη αποκάλεσε Μακεδόνες τους Σκοπιανούς


Μία άκρως επικίνδυνη θέση σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων διατύπωσε μέλος της παράταξης που διοικεί τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Ο Διονύσης Κατρανίτσας, υποψήφιος κοινοτικός σύμβουλος της παράταξης Μπουτάρη και μέλος της ΔΡΑΣΗΣ, ζήτησε και πήρε το λόγο στη γενική συνέλευση της «Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη». Ο πολιτευτής εξήρε το έργο της διοίκησης Μπουτάρη στο τομέα του τουρισμού και εστίασε στην αύξηση του αριθμού των επισκεπτών από τα Βαλκάνια. Ονοματίζοντας έναν – έναν του Βαλκάνιους γείτονές μας ο κ. Κατρανίτσας αποκάλεσε τους Σκοπιανούς ως Μακεδόνες. «Μακεδόνες ή Σκοπιανούς όπως θέλετε πείτε τους» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρανίτσας.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι κανένα μέλος της «Πρωτοβουλίας» δεν αντέδρασε στο άκουσμα της άστοχης δήλωσης του πολιτευτή. Την ώρα της συγκεκριμένης τοποθέτησης αρκετοί από τους συμβούλους και τα μέλη της παράταξης απουσίαζαν από την αίθουσα.

Πως σχολιάζει το συμβάν ο κ. Κατρανίτσας

Κληθείς να σχολάσει τα λεγόμενά του ο κ. Κατρανίτσας δήλωσε στο thestival.gr: «Πρέπει να είμαστε μια ανοιχτή κοινωνία της πόλης. Οι ίδιοι αυτοονομάζονται πολίτες της Μακεδονίας και πρέπει να το σεβόμαστε αυτό. Στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων όταν έρχονται ως επισκέπτες πρέπει να σεβόμαστε το πώς αυτοαποκαλούνται».

Θ. Σκυλακάκης: Το γειτονικό κράτος λέγεται ΠΓΔΜ

Το thestival.gr επικοινώνησε με τον Θεόδωρο Σκυλακάκη, πρόεδρο της ΔΡΑΣΗΣ, και του ζήτησε να σχολιάσει τις δηλώσεις Κατρανίτσα περί Μακεδόνων γειτόνων. Ο κ. Σκυλακάκης τόνισε: «Για τη ΔΡΑΣΗ το όνομα του γειτονικού κράτους είναι Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και οι κάτοικοι της είναι κάτοικοι της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Είμαστε ένα φιλελεύθερο κόμμα. Κάθε στέλεχος της ΔΡΑΣΗΣ έχει το δικαίωμα να εκφράζει την άποψή του. Αυτό δεν σημαίνει ότι εκφράζει την άποψη του κόμματος».

 

 

thestival

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s