Τα σχόλια για την απάντηση Τσίπρα


κ. Τσίπρα θα μείνετε πιστός στο σύστημα ή θα δώσετε τη δυνατότητα στο λαό να το αλλάξει; (βίντεο)

 

Του Πέτρου Χασάπη

Την περασμένη Δευτέρα παραβρέθηκα, ως εκπρόσωπος της κίνησης πολιτών «Πρωτοβουλία για Ριζική Συνταγματική Αλλαγή» στην εκπομπή (διαδικτυακή και τηλεοπτική) του Ν. Χατζηνικολάου «στον ενικό». Στην εκπομπή καλεσμένος ήταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας, στον οποίο και υπέβαλα μία ερώτηση ως εκπρόσωπος της πιο πάνω ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ.

Ο στόχος της ερώτησης ήταν να απαντήσει ο κ. Τσίπρας για το εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει ένα καθαρά συστημικό κόμμα πιστό στους όρους του ισχύοντος σάπιου πολιτικού συστήματος ή θα σπάσει το σύστημα και θα δώσει περισσότερες εξουσίες στο λαό.

Η τελική κατάληξη της ερώτησης ήταν: «κ. Τσίπρα θα μείνετε εγκλωβισμένος στα όρια του συστήματος ή θα δώσετε την δυνατότητα στο λαό να αλλάξει το σύστημα;»

Δείτε την απάντηση στο βίντεο που ακολουθεί και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

ΚΑΙ ΤΑ 2 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ:Θραξ Αναρμόδιος είπε…

Εσύ τι συμπέρασμα έβγαλες Πέτρο από την απάντησή του; Ειλικρινά ρωτάω.

Εγώ έβγαλα συμπέρασμα. Η ανακοίνωση που έγινε στα Χανιά ήταν για εσωκομματική κατανάλωση. Ούτε καν για ευρεία κοινωνική κατανάλωση δεν την προόριζαν.

Διότι αυτά που ανακοίνωσαν στα Χανιά (το κείμενο της επιτροπής Κωσταντόπουλου) ειναι, τηρουμένων των αναλογιών, επαναστατικό. Θα μπορούσαν με σημαία εκείνο το κείμενο να συνεγείρουν μεγάλα τμήματα της κοινωνίας και να τα κάνουν συμμάχους τους.

Δεν το θέλουν. Διότι εκείνο το κείμενο, αν εφαρμοστεί στο παραμικρό, θα κάνει την κοινωνία συνέταιρό τους στην εξουσία. Συμμέτοχο στην άσκηση εξουσίας. Θεσμοποιημένα.

Και αυτοί, του ΣΥΡΙΖΑ όπως και όλοι οι άλλοι, ΔΕΝ θέλουν την κοινωνία μες τα ποδάρια τους.

Υπηκόους θέλουν.

Ολιγαρχικοί είναι οι άνθρωποι. Οχι ανόητοι.

Μια ντρίπλα, από τις γνωστές του κομματοκρατικού συστήματος, έκαναν με το κείμενο των Χανίων. Οχι κι ότι έχουν πρόθεση να αυτοκαταργηθούν από εξουσιαστές.

Τίποτε δεν θα κάνουν.

Γι’ αυτό και ΔΕΝ ΞΑΝΑΜΙΛΗΣΑΝ για το κείμενο εκείνο από τότε.

Γι’ αυτό και τα ήξεις-αφήξεις στην απάντηση που σου έδωσε.

Θραξ Αναρμόδιος

ΥΓ. Μας τα έχει υποσχεθεί και το ΠαΣοΚ αυτά, και η ΝΔ, στις ιδρυτικές τους διακυρήξεις και σε άλλα ανάλογης βαρύτητας ιστορικά τους κείμενα. Και εκείνοι δεν έκαναν τίποτε.

 

Πολιτικό Σύστημα είπε…

Φίλε Θράκα,
Ακόμα και όταν παίζουμε ερασιτεχνικά μπάλα, αυτοί που είναι στο παιχνίδι δεν θέλουν με τίποτα να αντικατασταθούν από άλλους που κάθονται έξω και περιμένουν να μπουν.
Αντιλαμβάνεσαι πιστεύω τι συμβαίνει με τους εξουσιαστές…
Μόλις εισέρχονται στο πολιτικό σύστημα και το πολιτικό παιχνίδι και αρχίζουν να απολαμβάνουν, πέρα από το ναρκωτικό της εξουσίας και όλα εκείνα τα προνόμια, προφανώς και θα είναι ηλίθιοι να θέλουν να βγουν αμέσως και να μπει κάποιος άλλος. Εκείνο που τους απασχολεί είναι το πώς θα κάνουν τη δική τους πολιτική δυναστεία. Όσοι λοιπόν μπαίνουν στο σύστημα (δεξιοί, αριστεροί, φασίστες και όλα αυτά τα πολιτικά μορφώματα) αισθάνονται πλέον μια ενιαία ομάδα και δεν θέλουν να ανοίξουν τις πόρτες.
Μην ξεχνάς ότι και στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν βουλευτές που είναι στη Βουλή πάνω από 20 χρόνια!!!!
Τη ΧΑ τη χτύπησαν όλοι μαζί, γιατί έμπαινε άγαρμπα μέσα στο πολιτικό σύστημα και κινδύνευε, εξ αιτίας αυτής της αγαρμποσύνης, να τιναχθεί στον αέρα.
Όπως λοιπόν αντιλαμβάνεσαι, όλα τα κόμματα κάνουν δημοκρατικές εξαγγελίες για τους δυστυχείς πολίτες, που θα σημάνουν το άνοιγμα του πολιτικού συστήματος, αλλά στην πραγματικότητα είναι μόνο απατηλές εξαγγελίες.
Εξάλλου, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 110 του Συντάγματος, η αναθεωρητική διαδικασία ξεκινά έπειτα από πρόταση 50 βουλευτών.
Γιατί άραγε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεκινά τη διαδικασία; Γιατί όλα τα κόμματα σιωπούν και μας εμπαίζουν;

hassapis-peter

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s