Τέλος η κρατική χρηματοδότηση για την Χρυσή Αυγή


Υπερψηφίστηκε αργά το βράδυ της Τρίτης, η τροπολογία για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης σε κόμματα που παραβιάζουν τον Ποινικό Κώδικα, όπως η Χρυσή Αυγή, με 235 υπέρ και 34 παρών σε σύνολο 269 βουλευτών. «Παρών» ψήφισαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, γιατί δεν έγιναν δεκτές οι αλλαγές που κατέθεσαν, και το ΚΚΕ. Και τα δυο κόμματα είχαν ανακοινώσει εκ των προτέρων την στάση που θα κρατήσουν.

Η τροπολογία, η οποία εντάσσεται στο νομοσχέδιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, προβλέπει ότι σε περίπτωση άσκησης δίωξης κατά της ηγεσίας ή του 1/5 των στελεχών ενός κόμματος για εγκληματική οργάνωση ή τρομοκρατική δράση αναστέλλεται η κρατική χρηματοδότηση ύστερα από ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή και για τη λήψη απόφασης χρειάζονται 151 ψήφοι.

Η ονομαστική ψηφοφορία για την 851 (αναστολή χρηματοδότησης) τροπολογία στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας διεξήχθη κατόπιν αιτήματος του ΠΑΣΟΚ. Μαζί, σε ονομαστική ψηφοφορία είχαν τεθεί οι τροπολογίες 874 για την ΝΕΡΙΤ (149 υπέρ και 120 κατά) και 855 (149 υπέρ και 120 κατά) για τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ και συγεκριμένα για την ηλεκτρονική τους αυτοαπογραφή. Η ψηφοφορία ήταν ονομαστική κατόπιν σχετικού αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας η Χρυσή Αυγή κατήγγειλε την τροπολογία και αποχώρησε από την αίθουσα της Ολομέλειας.

Νωρίτερα το tvxs.gr είχε μεταδώσει σε ζωντανή μετάδοση την συζήτηση και την ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σημειώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει τις επόμενες μέρες πρόταση για Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση των υποβρυχίων, όπως ανακοίνωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, από το βήμα της Βουλής.

tvxs

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s