Δέκα Κυριακές το χρόνο ανοιχτά τα καταστήματα της Θεσσαλονίκης


Δέκα Κυριακές το χρόνο θα μένουν τελικά ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα στη Θεσσαλονίκη, όπως προβλέπει σχετική απόφαση που υπέγραψε ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και εκτελών χρέη αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Θεοφάνης Παπάς.

Συγκεκριμένα, πέρα από τις επτά Κυριακές που προβλέπει ο νόμος, επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την τελευταία Κυριακή του έτους σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης και τις δύο Κυριακές λειτουργίας της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στην περιοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η απόφαση αυτή θα τεθεί σε λειτουργία στις αρχές του 2014, ωστόσο κλειστά θα μείνουν τα καταστήματα σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης και την τελευταία Κυριακή του 2013.

«Η σχετική απόφαση είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης», επισημαίνει ο κ. Παπάς, ενώ για τις αντιδράσεις που είχαν εκδηλωθεί από την πλευρά των εμποροϋπαλλήλων απαντά πως «υπήρξαν πράγματι αυτές οι αντιδράσεις, ωστόσο υπήρξε και η άποψη υπέρ της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου. Η λύση που δόθηκε έχει μια λογική με την οποία συμφωνούν οι περισσότεροι φορείς, σε κάθε περίπτωση, όμως, υπάρχει η δυνατότητα αναθεώρησής της ετησίως με απόφαση που εκδίδεται κατά τον μήνα Ιανουάριο».

Να σημειωθεί ότι πρόβα τζενεράλε για τη λειτουργία των καταστημάτων και τις Κυριακές θα γίνει στην Θεσσαλονίκη από την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, δίνοντας τη δυνατότητα σε εμπορικές επιχειρήσεις να λειτουργήσουν προαιρετικά τα καταστήματά τους και στους καταναλωτές να εκμεταλλευτούν την κυριακάτικη αργία για τα ψώνια τους.
Όπως διευκρινίζει ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), αναφορικά με τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, το ωράριο λειτουργίας (βάσει του Νόμου 4177/2013) καθορίζεται από τις 11 το πρωί έως και τις 8 το βράδυ.

Βάσει έρευνας που διεξήγαγε ο ΕΣΘ, οι καταστηματάρχες ζητούν το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων που θα είναι ανοιχτά την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013 να είναι από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

e-forologia

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s