Θεοχάρης: Ξεκινούν οι ελεγκτές της Γ.Γ. Δημόσιων Εσόδων


 Ξεκινούν προληπτικοί έλεγχοι κατά της φοροδιαφυγής

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να βγουν στους δρόμους οι ελεγκτές της νέας υπηρεσίας της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, οι οποίοι -διαφοροποιούμενοι από το ΣΔΟΕ, που θέτει στο στόχαστρο ευρύτερα την καταστολή του οικονομικού εγκλήματος- θα πραγματοποιούν προληπτικούς ελέγχους ειδικά για την πάταξη της φοροδιαφυγής και την εφαρμογή της τελωνειακής νομοθεσίας.
Ξεκινούν προληπτικοί έλεγχοι κατά της φοροδιαφυγής

Αυτό τόνισε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας σε δημοσιογράφους, στο περιθώριο του 5ου Thessaloniki Forum, που διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

«Άμεσα στήνουμε τη μεθοδολογία [για τη λειτουργία της νέας υπηρεσίας], η οποία θα στελεχώνεται από τελωνειακούς και εφοριακούς υπαλλήλους, ώστε οι έλεγχοι να ξεκινήσουν στις επόμενες ημέρες», σημείωσε.

Ερωτηθείς για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, ο κ.Θεοχάρης απάντησε ότι, δεδομένων των συνθηκών, «ο προϋπολογισμός εκτελείται σύμφωνα με το πλάνο» και πρόσθεσε: «είμαστε στους στόχους μας και μάλλον λίγο καλύτερα».

Τόνισε παράλληλα πως, σε ό,τι αφορά τα δημόσια έσοδα, «όλες οι ενδείξεις είναι ότι πάμε καλά και νομίζω ότι είμαστε πάνω από τους στόχους, τόσο για τον Σεπτέμβριο όσο και για τον Οκτώβριο».

Κληθείς να σχολιάσει ποια είναι τα ανοιχτά μέτωπα στις συζητήσεις με την τρόικα επισήμανε ότι «πάντα υπάρχουν μέτωπα, αλλά κάθε φορά που τους συναντάμε είμαστε και πιο προετοιμασμένοι».

Σε σχέση με τον πιστωτικό ΦΠΑ σημείωσε ότι τον Οκτώβριο επιστράφηκαν στις επιχειρήσεις 560 εκατ. ευρώ, έναντι 340 εκατ. τον Σεπτέμβριο.

Οι συνολικές οφειλές του κράτους προς την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα από τον ΦΠΑ συρρικνώθηκαν στα 800 εκατ. ευρώ, από 1,8 δισ. στις αρχές του 2013. «Στόχος μας είναι να κατεβάσουμε τον χρόνο [επιστροφής του ΦΠΑ) στον ένα μήνα», υπογράμμισε.

Εξάλλου, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να «ανοίξει» η ηλεκτρονική εφαρμογή για την προμήθεια των τελών κυκλοφορίας των οχημάτων, με τη διαδικασία να συμπίπτει με εκείνη της καταβολής του φόρου πολυτελείας, ώστε να μην ταλαιπωρηθούν οι φορολογούμενοι.

taxheaven

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Θεοχάρης: Ξεκινούν οι ελεγκτές της Γ.Γ. Δημόσιων Εσόδων

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s