Βίντεο – Έτσι όπως το πάει ο Κασιδιάρης θα βγουν στην ζητιανιά οι Βουλευτές


Μια πρόταση δεδομένων των οικονομικών συνθηκών που βιώνει η χώρα και οι πολίτες της οφείλουν να αποδεχθούν οι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου κατέθεσε πριν ο συνάδελφός τους και  εκπρόσωπος  του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή Ηλίας Κασιδιάρης.

Η πρόταση συμποσούται στο  ότι ο κάθε βουλευτής δεν μπορεί να αποζημιώνεται από το ελληνικό δημόσιο με ποσό άνω των 1890 ευρώ ο οποίος είναι ο μισθός του διπλωματικού υπαλλήλου επιπέδου πρεσβευτή.


Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής  κατέθεσε και τροπολογία για την εξομοίωση του βουλευτικού μισθού με αυτόν του Πρέσβη (1899 ευρώ). Όπως είπε χαρακτηριστικά στους διαμαρτυρόμενους βουλευτές της ΝΔ: «Όποιος βουλευτής πεινάει, ας έρθει στα συσσίτια της Χρυσής Αυγής».

Από του βήματος της Βουλής ο Η. Κασιδιάρης στηλίτευσε το σώμα του κοινοβουλίου που επιμένει να διατηρεί τα προκλητικά προνόμια των βουλευτών και να μην κόβει ούτε μισό ευρώ από τους μισθούς του, την στιγμή που ο ελληνικός λαός σε συντριπτικό ποσοστό βρίσκεται κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Παράλληλα, τόνισε για ακόμη μια φορά  πως η Βουλή συνεχίζει να λειτουργεί αντισυνταγματικά, καθώς περνάει νομοσχέδια με 297 βουλευτές και όχι 300, έχοντας στερήσει το δικαίωμα λόγου και ψήφου προφυλακισμένους Νικόλαο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά και Γιάννη Λαγό.

Ιδού και η σχετική τροπολογία που κατέθεσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής:

Στο Σχέδιο Νόμου «Προσαρμογή της εθνικής νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας 2011/24/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 9ης Μαρτίου 2011 περί εφαρμογής των δικαιωμάτων των ασθενών στο πλαίσιο της διασυνοριακής υγειονομικής περίθαλψης (L88/45/4.4.2011)».

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Με την προτεινόμενη διάταξη επιδιώκεται η εξοικονόμηση δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού εις ό, τι αφορά την αποζημίωση των βουλευτών. Υπό συνθήκες μνημονίου και δριμείας οικονομικής κρίσης, την στιγμή που εκατοντάδες χιλίάδες Έλληνες και Ελληνίδες ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, είναι προκλητικό το πολιτικό σύστημα να απολαμβάνει υπερβολικών προνομίων.

Από την έναρξη ισχύος του νόμου αυτού:

α) η βουλευτική αποζημίωση εξομοιώνεται με τον βασικό μισθό του διπλωματικού υπαλλήλου με το βαθμό του Πρέσβη (1.899 ευρώ).

β) παύει να ισχύει κάθε διάταξη αντίθετη στο περιεχόμενο του παρόντος άρθρου.

Αθήνα, 18/11/2013

Οι προτείνοντες Βουλευτές
Ηλίας Κασιδιάρης
Αρτέμης Ματθαιόπουλος
Ηλίας Παναγιώταρος

Επίσης, για να τελειώνουμε μια και καλά με τα βουλευτικά προνόμια μελετάται από το κόμμα η κατάθεση πρότασης σύμφωνα με την οποία:

1. Ο βουλευτής θα πληρώνεται μόνο κατά τη διάρκεια της θητείας του, και δεν θα έχει σύνταξη που θα προεέρχεται μόνο απο αυτήν

2. Θα πληρώνει την αντίστοιχη ασφάλειά του. Όλοι ανεξαιρέτως (παρελθόν, παρόν, μελλον) και το ταμείο σύνταξης της βουλής περνάει στην ισχύουσα κοινωνική ασφάλιση άμεσα. Ο βουλευτής θα απολαμβάνει των προνομίων της κοινωνικής ασφάλισης ακριβώς όπως και οι υπόλοιποι πολίτες. Το ταμείο ασφάλισης δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για κανέναν άλλο σκοπό.

3. Οι βουλευτές πρέπει να συμβάλλουν στο ταμείο της ασφάλισής τους

4. Οι βουλευτές πάυουν να ψηφίζουν την αύξηση του μισθού τους.

5. Οι βουλευτές εγκαταλείπουν το παρον συστημα υγειονομικης ασφαλισης και προσχωρουν στο συστημα υγειας των υπολοιπων Ισπανων πολιτων

6. Οι βουλευτές θα υποκεινται στους ιδιους ακριβως νομους οπως και οι υπολοιποι Ισπανοι.

7. Το να υπηρετει κανεις στη βουλη ειναι τιμη, δεν ειναι επαγγελμα.

Οι βουλευτές πρεπει να πληρουν τις θητειες τους στη Βουλη (οχι πανω απο δυο) και μετα να πηγαινουν σπιτια τους και να εξασφαλιζουν δουλεια.

fornews

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s